Ντίσελντορφ GR

dus.gr  |  duesseldorf.gr

Ντίσελντορφ GR

dus.gr blog

Πληροφορίες και οδηγίες για τον Ελληνισμό του Ντίσελντορφ

dus.gr Blog

Άρθρα, απόψεις, παρουσιάσεις και συνεντεύξεις γύρω από το Ντίσελντορφ και τους ανθρώπους του
[et_pb_fh_post_carousel post_bg="#ffffff" more_text="συνέχεια..." _builder_version="4.7.7" _module_preset="default"][/et_pb_fh_post_carousel]
[no_toc]

Αγορές και καινούρια συμβόλαια

e-commerce

Πάρα πολλοί καινούριοι μετανάστες, αλλά και παλαιότεροι, δεν γνωρίζουν ότι μπορούν να εξοικονομήσουν αρκετά χρήματα στις αγορές τους, χρησιμοποιώντας απλώς τις προσφορές και τις συγκρίσεις τιμών που υπάρχουν στο διαδίκτυο. Θα αναφερθούμε εδώ εν συντομία στα βασικά βήματα που πρέπει κάποιος να κάνει για εξοικονομήσει χρήματα και να μην του βγει ο κούκος αηδόνι.

Βήμα πρώτο: Εξοικείωση τους βασικούς όρους

Πριν ψάξουμε κάτι στο διαδίκτυο, θα πρέπει να γνωρίζουμε πρώτα πώς να το ψάξουμε. Ακόμα και να μην ξέρουμε μέσω ποιων ιστοσελίδων, μπορούμε να γκουγκλάρουμε το είδος αυτών. Και επειδή αυτό θα πρέπει να το κάνουμε στα γερμανικά, θα πρέπει να ξέρουμε τις απαραίτητες λέξεις κλειδιά:

Preis (τιμή)
Preisvergleich (σύγκριση τιμών)
Preisvergleichsportal (ιστοσελίδα σύγκρισης τιμών)
Preisentwicklung (ιστορικό/διαμόρφωση τιμής)
Angebot (προσφορά)
Günstig / günstiger (φθηνό / φθηνότερο)
Preiswecker (ειδοποίηση χαμηλής τιμής)
Lieferung (αποστολή)
Rücksendung 30 Tage kostenfrei (δωρεάν επιστροφή προϊόντος μέσα σε 30 ημέρες)
Schnäppchen (μτφ. η ευκαιρία)
Preisschnäppchen (ευκαιρία αγοράς)
Deals (προσφορές)
Bewertung (αξιολόγηση προϊόντος

 

Βήμα δεύτερο: Χρήση μιας πλατφόρμας σύγκρισης τιμών, π.χ. idealo.de

Η πλατφόρμα του idealo είναι, ίσως, η πιο γνωστή στη Γερμανία για την ενημέρωση και την παρακολούθηση των τιμών προϊόντων όλων των ειδών και κατηγοριών. Η σελίδα βρίσκεται εδώ:

https://www.idealo.de

Επίσης, υπάρχει και ως εφαρμογή τόσο στο Google Play όσο και στο App Store.

Αφού επισκεφτούμε τη σελίδα, γράφουμε στη βασική μπάρα αναζήτησης το μοντέλο της συσκευής ή του προϊόντος που ψάχνουμε και πληροφορούμαστε μέσω των αποτελεσμάτων για τα καταστήματα όπου αυτό πωλείται, την πρόσφατη τιμή του και τις εκπτωτικές προσφορές του. Υπάρχει ιστορικό τιμών, καθώς και δυνατότητα να εγγραφούμε στην πλατφόρμα και να παραγγείλουμε το προϊόν μέσω αυτής.

Φροντίζουμε πάντα να ενεργοποιούμε την επιλογή Inkl. Versandkosten, για να βλέπουμε τις συνολικές τιμές μαζί με το κόστος αποστολής.

Μια ενδιαφέρουσα υπηρεσία της πλατφόρμας είναι η παρακολούθηση και ειδοποιήση για την επιθυμητή τιμή (Preiswecker). Εδώ, μπορούμε να επιλέξουμε μια επιθυμητή χαμηλή τιμή για το προϊόν που μας ενδιαφέρει. Αν κάποια στιγμή στο μέλλον η τιμή του πέσει σε αυτήν τη τιμή, η πλατφόρμα μας ειδοποιεί αμέσως για την προσφορά και έτσι μπορούμε να χτυπήσουμε εκείνη την τιμή.

Άλλες παρόμοιες χρήσιμες πλατφόρμες τιμών είναι οι παρακάτω:

https://www.billiger.de

https://www.guenstiger.de

https://www.preisvergleich.de

https://geizhals.de

https://www.Preis.de

https://www.Geizkragen.de

https://www.Preissuchmaschine.de

https://www.Preisvergleich.de

https://www.Kelkoo.de

 

Βήμα τρίτο: Χρήση της σύγκρισης τιμών για υπηρεσίες, π.χ. check24.de

Η πλατφόρμα του check24.de είναι σημαντική για να συγκρίνουμε τιμές υπηρεσιών και να κλείσουμε κατευθείαν τα συμβόλαιά μας μέσω αυτής, χωρίς επιπλέον χαρτιά και επισκέψεις σε καταστήματα.

https://www.check24.de

Εδώ μπορούμε να κάνουμε καινούριο συμβόλαιο ή να αλλάξουμε πάροχο / εταιρεία μέσω μερικών κλικ και της συμπλήρωσης των στοιχείων μας. Τις περισσότερες φορές, δεν χρειάζεται καν να ακυρώσουμε το παλιό μας συμβόλαιο. Αυτό το αναλαμβάνει εμμέσως ο καινούριος πάροχός μας.

Οι υπηρεσίες που μας ενδιαφέρουν εδώ αφορούν καινούριο τραπεζικό λογαριασμό, το ρεύμα, το γκάζι, το ίντερνετ, συμβόλαιο κινητού, ασφάλειες κάθε είδους, εισιτήρια, ταξίδια, ενοικιάσεις αυτοκινήτων, ξενοδοχεία και άλλα πολλά.

Η πλατφόρμα υπάρχει και ως εφαρμογή τόσο στο Google Play όσο και στο App Store.

Άλλες παρόμοιες χρήσιμες πλατφόρμες είναι οι παρακάτω:

https://www.verivox.de

https://www.tarifcheck.de

https://www.finanzen.de

https://versicherungsvergleiche.de

https://www.financescout24.de

https://www.geld.de

 

Βήμα τέταρτο: Για κινητά, τάμπλετ και τηλεοράσεις: kimovil

Στο kimovil.com μπορούμε να δούμε αναλυτικά τα χαρακτηριστικά της συσκευής που μας ενδιαφέρει και να κάνουμε σύγκριση τιμών και προσφορών. Μπορούμε, επίσης, να συγκρίνουμε τα τεχνικά χαρακτηριστικών διάφορων συσκευών μεταξύ τους και να ελέγξουμε τις αξιολογήσεις των χρηστών. Έτσι, αν είναι να κάνουμε κάποιο συμβόλαιο μέσω κάποιας άλλης πλατφόρμας, θα γνωρίζουμε από πριν την πρόσφατη τιμή της συσκευής και θα είμαστε σε θέση να αξιολογήσουμε αν το συμβόλαιο μας συμφέρει ή όχι.

Επίσης, για κινητά και συμβόλαιο μπορούμε να παρακολουθούμε τακτικά τις ιστοσελίδες με τις online προσφορές. Πολύ καλές είναι οι εξής:

https://www.handyraketen.de
https://www.sparhandy.de/angebote

 

Βήμα πέμπτο: Δημοπρασίες και μικρές αγγελίες

Εδώ μονοπωλούν οι πλατφόρμες του eBay. Υπάρχουν, βέβαια, και άλλες αξιόλογες καλές πλατφόρμες για αυτόν τον σκοπό.

https://www.ebay.de
https://www.ebay-kleinanzeigen.de

Προσοχή όμως: Αγοράστε πάντα με τη χρήση του PayPal, εκτός και αν είστε 100% σίγουροι για τον έμπορο ή τον πωλητή. Αν κάποιος σας εξαπατήσει, το PayPal θα σας επιστρέψει τα χρήματά σας και θα αναλάβει αυτό να κυνηγήσει τον ένοχο. Αν δεν έχετε PayPal, δημιουργήστε έναν λογαριασμό εδώ:

https://www.paypal.com

Στις μικρές αγγελίες φροντίζουμε να ελέγχουμε τα στοιχεία του πωλητή και την αξιολόγησή του από τους άλλους χρήστες. Ελέγχουμε, επίσης, πότε εγγράφηκε αυτός στην υπηρεσία και τις αξιολογήσεις του από άλλους χρήστες. Βλέπουμε, επίσης, τι είδους άλλα προϊόντα πουλάει αυτός.

 

Βήμα έκτο: Έλεγχος αξιολόγησης των χρηστών μέσω amazon και reviewmeta

Ακόμα και κάποιος να μην αγοράζει από το Amazon, αξίζει να ελέγξει εκεί κάποιες αξιολογήσεις χρηστών σχετικά με το προϊόν που αυτός θέλει να αγοράσει.

https://www.amazon.de

Αυτές που μας ενδιαφέρουν εδώ είναι οι αξιολογήσεις με χαμηλό σκορ, αυτές δηλαδή με ένα, δύο ή και τρία αστέρια. Συνήθως αυτές είναι και πιο αντικειμενικές και μπορούν να μας σώσουν από κάποια κακή αγορά, πληροφορώντας μας για κάποιο χαρακτηριστικό που είτε λείπει είτε είναι ελαττωματικό.

Επειδή, ωστόσο, πάρα πολλές κριτικές είναι πλαστές (fake), επιβάλλεται ο έλεγχος των αξιολογήσεων να γίνεται μαζί με το reviewmeta. Πρόκειται για μια υπηρεσία ελέγχου των fake reviews μέσω της χρήσης data science και τεχνητής νοημοσύνης. Η υπηρεσία υπάρχει και σαν πρόσθετο για τους περισσότερους browsers του υπολογιστή μας. Θα εκπλαγείτε με τον τεράστιο αριθμό των πλαστών reviews που υπάρχουν στο Amazon!

https://reviewmeta.com

 

Βήμα έβδομο: Γκουγκλάρουμε

Επειδή ανοίγουν κατά καιρούς και καινούριες πλατφόρμες ή κάποιες παλιές δεν έχουν ενημερωμένες πάντα τις καινούριες προσφορές, συνιστούμε πάντα να κάνουμε και μια αναζήτηση αυτού που ψάχνουμε σε κάποια μηχανή αναζήτησης. Γράφουμε το μοντέλο μαζί με μια λέξη κλειδί, όπως Angebot, και επιλέγουμε στα εργαλεία αναζήτησης να μας παρουσιαστούν αποτελέσματα της τελευταίας εβδομάδας (φιλτράρισμα αποτελεσμάτων).

 

Μερικές σημαντικές παρατηρήσεις

Οι online προσφορές που θα βρούμε στο ίντερνετ, δεν υπάρχουν στα καταστήματα των υπηρεσιών. Αν πάμε π.χ. σε ένα κατάστημα κινητής τηλεφωνίας, εκεί θα έχουν τις δικές τους, συνήθως πιο ακριβές, προσφορές. Εντούτοις, από τη στιγμή που θα κλείσουμε το συμβόλαιο online, μπορούμε έπειτα να επισκεφτούμε κάποιο κατάστημα για θέματα του συμβολαίου μας ή οποιαδήποτε πρόσθετη υπηρεσία. Αυτό που διαφέρει εδώ είναι ποιος σου έκλεισε το συμβόλαιο. Από τη στιγμή που αυτό έχει κλειστεί, είσαι πελάτης κάθε καταστήματος της εταιρίας.

Όλες οι σελίδες υπηρεσιών που επισκεπτόμαστε θα πρέπει να έχουν ασφαλή σύνδεση τύπου https. Αλλιώς, δεν αγοράζουμε τίποτα από αυτές, όσο καλή και να είναι η προσφορά τους.

Αν μια προσφορά είναι πολύ καλή για να είναι αληθινή, μάλλον δεν είναι αληθινή!

Αν έχουμε τα χρήματα, μας συμφέρει συνήθως να αγοράσουμε μέσω των μικρών αγγελιών ένα μεταχειρισμένο προϊόν που να βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Αν π.χ. μια τηλεόραση κοστίζει καινούρια 1000 ευρώ και υπάρχει μεταχειρισμένη σε καλή κατάσταση συνήθως στα 400 ευρώ, τότε μας συμφέρει να την αγοράσουμε. Όπως και έπιπλα και άλλα πολλά. Οι Γερμανοί αγοράζουν πολλές φορές για να αγοράσουν. Κάποια στιγμή δεν έχουν άλλο χώρο στην αποθήκη τους και αναγκάζονται να πουλήσουν πράγματα σε πολύ χαμηλές τιμές, μόνο και μόνο για να εξοικονομήσουν χώρο.

Για online υπηρεσίες τύπου VPN, online Backup, Netflix κλπ. μας συμφέρει να ψάξουμε στην παγκόσμια αγορά. Εκεί, χρησιμοποιούμε αγγλικές λέξεις κλειδιά, όπως offer ή discount. Πληρώνουμε πάντα με PayPal.

Όλα αυτά που γράφουμε εδώ αποτελούν σημείο αναφοράς για την έρευνα αγοράς σας. Την αποκλειστική ευθύνη για τις αγορές σας την έχετε εσείς. Συνεπώς, θα πρέπει να αφιερώσετε τον κατάλληλο χρόνο, να συμβουλευτείτε όσο το δυνατόν περισσότερες πηγές, να διασταυρώσετε τα στοιχεία και τέλος να λάβετε την κατά την κρίση σας πιο σωστή απόφαση αγοράς.

Blogging στο Ντίσελντορφ

Altstadt_foto

Αυτό το είναι το πρώτο επίσημο post της ιστοσελίδας. Σε αυτό θα απαντήσουμε σε μια σειρά ερωτημάτων για την ιστοσελίδα μας και την ιδιαίτερη ταυτότητά της.

Τι θα γράφουμε  στο blog μας;

Πολλά και διάφορα, κυρίως για το Ντίσελντορφ. Αλλά και άλλα χρήσιμα με σκοπό να βελτιώσουν τη ζωή μας και να μας βοηθήσουν στην καθημερινότητά μας εδώ στο εξωτερικό. Κυρίως, θέλουμε να συμπληρώσουμε τις κατηγορίες της ιστοσελίδας με πιο περιγραφικές πληροφορίες ή για πράγματα που θα ταίριαζαν περισσότερο ως άρθρα. Θα πειραματιστούμε και το σταθερό αποτέλεσμα θα φανεί με τον καιρό.

Το περισσότερο σχεδόν υλικό που παρουσιάζουμε είναι είτε δικό μας είτε υλικό άλλων, το οποίο συνάδει με τους κανόνες των πνευματικών δικαιωμάτων (copyrights).

Η σχέση μας με την καθημερινή ειδησεογραφία

Η ιστοσελίδα μας δεν ασχολείται με την καθημερινή ειδησεογραφία ή την πιο πρόσφατη είδηση. Αυτά μπορούν να καλυφτούν από άλλες ιστοσελίδες. Σκοπός μας είναι εδώ μέσα να γράφουμε λίγα πράγματα που να είναι χρήσιμα και να έχουν διαχρονική χρησιμότητα. Δεν επιθυμούμε να αλλάζουμε κάθε λίγο τη δομή και το περιεχόμενο των σελίδων μας. Θέλουμε ο κάθε επισκέπτης να μπορεί να βρει γρήγορα και εύκολα αυτό που ψάχνει. Και να ξέρει ότι αυτό που βρήκε πριν λίγο καιρό κάπου γραμμένο θα παραμείνει εκεί που το βρήκε για να το χρησιμοποιήσει ξανά στο μέλλον.

Πώς τα πάει η ομάδα μας;

Αυτή τη στιγμή η ιστοσελίδα διαχειρίζεται από τρία άτομα. Τα δύο δε βρίσκονται πλέον στο Ντίσελντορφ. Κάποια στιγμή στο μέλλον θα γράψουμε περισσότερες πληροφορίες και για μας. Η ιδέα για την ιστοσελίδα είναι σχετικά παλιά, από το 2013. Η υλοποίησή της, ωστόσο, ξεκίνησε το 2017, όταν όλα τα μέλη της ομάδας κατοικούσαν στο Ντίσελντορφ.

Όπως μπορεί κάποιος να αντιληφθεί από τα περιεχόμενα της ιστοσελίδας, αυτή δεν είναι επαγγελματική και δεν έχει πόρους από διαφημίσεις ή άλλες πηγές. Συνεπώς, όλα τα έξοδα για αυτήν τα βάζουμε από τις δικές μας τσέπες. Και επειδή το γράψιμο γίνεται στον ελεύθερό μας χρόνο, η συντήρηση και η σύνταξη των άρθρων προχωράει σχετικά αργά. Από την άλλη υπάρχει ικανοποίηση και ευχαρίστηση για τη δουλειά μας.

Πιο είναι το κίνητρο για να γράφουμε;

Περισσότερο είναι η χαρά του ίδιου του γραψίματος. Όπως και η τάση για τη δημοσιογραφία και την ενασχόληση με τα κοινά. Αλλά το πιο σπουδαίο απ' όλα είναι να μπορούμε να επικοινωνήσουμε και να προσφέρουμε σε άλλους συνανθρώπους μας χρήσιμες πληροφορίες. Και να βοηθήσουμε και αυτούς που έχουν την ίδια τάση να μπορούν και αυτοί να προσφέρουν στον κόσμο του Ντίσελντορφ.

Υπήρχαν απογοητεύσεις;

Πολλές. Δεν ήταν λίγες οι φορές που σκεφτήκαμε να παρατήσουμε την προσπάθεια. Κυρίως, γιατί μια μεγάλη μερίδα παλιών και νέων Ελλήνων μεταναστών δε σκέφτεται ομαδικά και κοινωνικά. Μπορεί κάποιος να διακρίνει προκατάληψη, ρατσισμό και ιδιοτέλεια σε αρκετούς από αυτούς. Κυρίως υποκρισία. Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που θα σε πλησιάσουν και θα σε κάνουν να πιστέψεις ότι είναι καλοί, ζεστοί και ανθρώπινοι απέναντί σου. Αλλά αυτό μέχρι να πάρουν αυτό που θέλουν από εσένα. Χρήματα, πληροφορίες, τον προσωπικό σου κόπο και πόσα άλλα. Και πόσοι που θα υποκριθούν ότι σε εκτιμούν και έπειτα θα σπείρουν τις χειρότερες ανακρίβειες για σένα. Επειδή το Ντίσελντορφ είναι σαν ένα μικρό χωριό για εμάς τους Έλληνες εδώ, όλες αυτές οι ανθρώπινες παθογένειες και αδυναμίες φαίνονται και ξεχωρίζουν έντονα. Στο τέλος νοιώθεις μια αναγούλα στο στομάχι και τη μέρα σου να έχει χαλάσει εντελώς.

Ωστόσο, υπάρχουν και πολλοί καλοί Έλληνες στο Ντίσελντορφ. Έχουμε γνωρίσει και διατηρούμε φιλίες με αρκετούς σωστούς, έντιμους και εντάξει ανθρώπους. Από όλες τις γενιές και φουρνιές μεταναστών. Κυρίως, αυτοί είναι οι άνθρωποι που μας δίνουν δύναμη και κίνητρο να γράφουμε εδώ μέσα.

Γενικά, δεν έχουμε σκοπό να ασχοληθούμε πολύ με τα κακώς κείμενα του Ντίσελντορφ. Αυτό που μας ενδιαφέρει περισσότερο είναι τονίσουμε αυτά που αξίζουν.

Υπάρχει χώρος και για άλλα μέλη;

Ναι, υπάρχει σίγουρα χώρος και διάθεση για συνεργασία. Αλλά με πολλή προσοχή. Αν θέλει κάποιος να συμμετάσχει στη σελίδα, θα πρέπει να δώσει καλά "δείγματα γραφής". Είναι σημαντικό να είναι τίμιος, ειλικρινής και open-minded άνθρωπος που να χαρακτηρίζεται από ομαδικότητα και καλή προδιάθεση για τους άλλους συνανθρώπους του. Θα μας παίδευε πολύ να είχαμε κάποιον στην ομάδα μας που θα υποστήριζε θεωρίες συνωμοσίας ή που θα έγραφε για πράγματα που δε θα τα είχε ελέγξει πρώτα. Το πιο σημαντικό, πάντως, για εμάς είναι να τηρούνται οι αρχές της δεοντολογίας του δημοσιογραφικού επαγγέλματος, έστω και σε ερασιτεχνικό επίπεδο.

Όποιος ή όποια θέλει να συμβάλει στην προσπάθειά μας, μπορεί κάλλιστα να επικοινωνήσει μαζί μας.

Πρόσφατα σχόλια

  Αρχείο

  Κατηγορίες

  Ημερολόγιο

  February 2024
  M T W T F S S
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  26272829  

  Πληροφορίες

  Email Επικοινωνίας

   

  You need to login to contact with the Listing Owner. Click Here to log in.