Altstadt_foto

Αυτό το είναι το πρώτο επίσημο post της ιστοσελίδας. Σε αυτό θα απαντήσουμε σε μια σειρά ερωτημάτων για την ιστοσελίδα μας και την ιδιαίτερη ταυτότητά της.

Τι θα γράφουμε  στο blog μας;

Πολλά και διάφορα, κυρίως για το Ντίσελντορφ. Αλλά και άλλα χρήσιμα με σκοπό να βελτιώσουν τη ζωή μας και να μας βοηθήσουν στην καθημερινότητά μας εδώ στο εξωτερικό. Κυρίως, θέλουμε να συμπληρώσουμε τις κατηγορίες της ιστοσελίδας με πιο περιγραφικές πληροφορίες ή για πράγματα που θα ταίριαζαν περισσότερο ως άρθρα. Θα πειραματιστούμε και το σταθερό αποτέλεσμα θα φανεί με τον καιρό.

Το περισσότερο σχεδόν υλικό που παρουσιάζουμε είναι είτε δικό μας είτε υλικό άλλων, το οποίο συνάδει με τους κανόνες των πνευματικών δικαιωμάτων (copyrights).

Η σχέση μας με την καθημερινή ειδησεογραφία

Η ιστοσελίδα μας δεν ασχολείται με την καθημερινή ειδησεογραφία ή την πιο πρόσφατη είδηση. Αυτά μπορούν να καλυφτούν από άλλες ιστοσελίδες. Σκοπός μας είναι εδώ μέσα να γράφουμε λίγα πράγματα που να είναι χρήσιμα και να έχουν διαχρονική χρησιμότητα. Δεν επιθυμούμε να αλλάζουμε κάθε λίγο τη δομή και το περιεχόμενο των σελίδων μας. Θέλουμε ο κάθε επισκέπτης να μπορεί να βρει γρήγορα και εύκολα αυτό που ψάχνει. Και να ξέρει ότι αυτό που βρήκε πριν λίγο καιρό κάπου γραμμένο θα παραμείνει εκεί που το βρήκε για να το χρησιμοποιήσει ξανά στο μέλλον.

Πώς τα πάει η ομάδα μας;

Αυτή τη στιγμή η ιστοσελίδα διαχειρίζεται από τρία άτομα. Τα δύο δε βρίσκονται πλέον στο Ντίσελντορφ. Κάποια στιγμή στο μέλλον θα γράψουμε περισσότερες πληροφορίες και για μας. Η ιδέα για την ιστοσελίδα είναι σχετικά παλιά, από το 2013. Η υλοποίησή της, ωστόσο, ξεκίνησε το 2017, όταν όλα τα μέλη της ομάδας κατοικούσαν στο Ντίσελντορφ.

Όπως μπορεί κάποιος να αντιληφθεί από τα περιεχόμενα της ιστοσελίδας, αυτή δεν είναι επαγγελματική και δεν έχει πόρους από διαφημίσεις ή άλλες πηγές. Συνεπώς, όλα τα έξοδα για αυτήν τα βάζουμε από τις δικές μας τσέπες. Και επειδή το γράψιμο γίνεται στον ελεύθερό μας χρόνο, η συντήρηση και η σύνταξη των άρθρων προχωράει σχετικά αργά. Από την άλλη υπάρχει ικανοποίηση και ευχαρίστηση για τη δουλειά μας.

Πιο είναι το κίνητρο για να γράφουμε;

Περισσότερο είναι η χαρά του ίδιου του γραψίματος. Όπως και η τάση για τη δημοσιογραφία και την ενασχόληση με τα κοινά. Αλλά το πιο σπουδαίο απ’ όλα είναι να μπορούμε να επικοινωνήσουμε και να προσφέρουμε σε άλλους συνανθρώπους μας χρήσιμες πληροφορίες. Και να βοηθήσουμε και αυτούς που έχουν την ίδια τάση να μπορούν και αυτοί να προσφέρουν στον κόσμο του Ντίσελντορφ.

Υπήρχαν απογοητεύσεις;

Πολλές. Δεν ήταν λίγες οι φορές που σκεφτήκαμε να παρατήσουμε την προσπάθεια. Κυρίως, γιατί μια μεγάλη μερίδα παλιών και νέων Ελλήνων μεταναστών δε σκέφτεται ομαδικά και κοινωνικά. Μπορεί κάποιος να διακρίνει προκατάληψη, ρατσισμό και ιδιοτέλεια σε αρκετούς από αυτούς. Κυρίως υποκρισία. Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που θα σε πλησιάσουν και θα σε κάνουν να πιστέψεις ότι είναι καλοί, ζεστοί και ανθρώπινοι απέναντί σου. Αλλά αυτό μέχρι να πάρουν αυτό που θέλουν από εσένα. Χρήματα, πληροφορίες, τον προσωπικό σου κόπο και πόσα άλλα. Και πόσοι που θα υποκριθούν ότι σε εκτιμούν και έπειτα θα σπείρουν τις χειρότερες ανακρίβειες για σένα. Επειδή το Ντίσελντορφ είναι σαν ένα μικρό χωριό για εμάς τους Έλληνες εδώ, όλες αυτές οι ανθρώπινες παθογένειες και αδυναμίες φαίνονται και ξεχωρίζουν έντονα. Στο τέλος νοιώθεις μια αναγούλα στο στομάχι και τη μέρα σου να έχει χαλάσει εντελώς.

Ωστόσο, υπάρχουν και πολλοί καλοί Έλληνες στο Ντίσελντορφ. Έχουμε γνωρίσει και διατηρούμε φιλίες με αρκετούς σωστούς, έντιμους και εντάξει ανθρώπους. Από όλες τις γενιές και φουρνιές μεταναστών. Κυρίως, αυτοί είναι οι άνθρωποι που μας δίνουν δύναμη και κίνητρο να γράφουμε εδώ μέσα.

Γενικά, δεν έχουμε σκοπό να ασχοληθούμε πολύ με τα κακώς κείμενα του Ντίσελντορφ. Αυτό που μας ενδιαφέρει περισσότερο είναι τονίσουμε αυτά που αξίζουν.

Υπάρχει χώρος και για άλλα μέλη;

Ναι, υπάρχει σίγουρα χώρος και διάθεση για συνεργασία. Αλλά με πολλή προσοχή. Αν θέλει κάποιος να συμμετάσχει στη σελίδα, θα πρέπει να δώσει καλά “δείγματα γραφής”. Είναι σημαντικό να είναι τίμιος, ειλικρινής και open-minded άνθρωπος που να χαρακτηρίζεται από ομαδικότητα και καλή προδιάθεση για τους άλλους συνανθρώπους του. Θα μας παίδευε πολύ να είχαμε κάποιον στην ομάδα μας που θα υποστήριζε θεωρίες συνωμοσίας ή που θα έγραφε για πράγματα που δε θα τα είχε ελέγξει πρώτα. Το πιο σημαντικό, πάντως, για εμάς είναι να τηρούνται οι αρχές της δεοντολογίας του δημοσιογραφικού επαγγέλματος, έστω και σε ερασιτεχνικό επίπεδο.

Όποιος ή όποια θέλει να συμβάλει στην προσπάθειά μας, μπορεί κάλλιστα να επικοινωνήσει μαζί μας.

You need to login to contact with the Listing Owner. Click Here to log in.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x