Düsseldorf GR
Μία πρωτοποριακή ιστοσελίδα – Portal για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες που ζουν στο Ντίσελντορφ (και όχι μόνο).

Ζούμε στην εποχή της πληροφορίας και του Ίντερνετ. Ανά πάσα στιγμή μπορούμε να ψάξουμε την πληροφορία που μας ενδιαφέρει και να έχουμε σε άμεσο χρόνο τα αποτελέσματα μπροστά μας. Ωστόσο, η υπερβολική πληροφορία πολλές φορές μοιάζει με μια απέραντη θάλασσα με εμάς να αισθανόμαστε σαν ναυαγοί που ψάχνουν να βρουν τη στεριά. Στην περίπτωση της πληροφόρησης για τους Έλληνες του εξωτερικού δεν υπάρχει πάντα κάποιο Portal πληροφοριών για την εκάστοτε πόλη που ζουν. Γενικά υπάρχουν ιστοσελίδες γεμάτες ροές ειδήσεων, φόρουμ και σχετική θεματολογία. Ένα αμιγές Portal πληροφοριών, το οποίο να είναι εργονομικό, λειτουργικό, αξιόπιστο και σημείο αναφοράς για τους επισκέπτες του πρακτικά απουσιάζει. Κι αυτό είναι κρίμα, ειδικά σε μια εποχή όπου οι νέοι μετανάστες το έχουν τόσο πολύ ανάγκη.

Σε αυτό το κομβικό σημείο κάνει σήμερα την εμφάνισή του στη θάλασσα του Ίντερνετ το Portal μας. “Κομβικό σημείο” διότι για πρώτη φορά εμφανίζεται ένα τέτοιου είδους Portal πληροφοριών στον χώρο της Γερμανίας και ίσως και της Ευρώπης. Σκοπός μας είναι να συλλέξουμε τις ζωτικής σημασίας πληροφορίες, να τις αξιολογήσουμε και να τις αναρτήσουμε αξιόπιστα και οργανωμένα σε αυτόν τον ιστότοπο. Το χρηματικό κέρδος δεν αποτελεί προτεραιότητά μας, θέλουμε να είμαστε ελεύθεροι και απαλλαγμένοι από “χρηματικά βάρη” έτσι, ώστε να μπορούμε να αρθρογραφούμε με βάση τις αρχές, τις αξίες και τους κανόνες που διέπουν την αξιόπιστη και προοδευτική δημοσιογραφία. Η ομάδα μας αποτελείται από Έλληνες και Ελληνίδες μετανάστες και μετανάστριες που ζουν στη Γερμανία και στην περιοχή του Ντίσελντορφ. Η δημοσιογραφία είναι για εμάς επάγγελμα, ευχάριστο πάρεργο και τρόπος ζωής. Αγαπάμε το Ντίσελντορφ και θέλουμε να βάλουμε και εμείς το λιθαράκι μας για να γίνει η ζωή όλων μας καλύτερη και πιο ποιοτική. Αγαπάμε τη Γερμανία, γιατί μας προσφέρει μια δεύτερη πατρίδα για να προχωρήσουμε τη ζωή μας και να προοδεύσουμε. Αγαπάμε την Ελλάδα, γιατί μας γέννησε και μας μεγάλωσε. Ο ήλιος της, το κλίμα της, το μεράκι, η λεβεντιά και οι ελληνικές παραδοσιακές αξίες είναι πράγματα που τα αγαπάμε και μας χαρακτηρίζουν. Γι’ αυτά μας συμπαθούν και πάρα πολλοί Γερμανοί εδώ και πολύ συχνά γινόμαστε μεταξύ μας φίλες και φίλοι. Όσα και να ακούγονται από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ουσιαστικά υπάρχουν καλές σχέσεις μεταξύ του γερμανικού λαού και των Ελλήνων εδώ στο εξωτερικό. Ένας ακόμα λόγος για να αγαπάμε την πόλη μας, το Ντίσελντορφ.

Ως προς το περιεχόμενο της ιστοσελίδας. Η αρχική σελίδα είναι λιτή και περιέχει τις βασικές θεματικές ενότητες πληροφοριών. Ο επισκέπτης μπορεί να επιλέξει κάποια από αυτές και να αναζητήσει αυτό που τον/την ενδιαφέρει. Αν παρατηρήσει ότι κάποια πληροφορία απουσιάζει ή χρειάζεται διόρθωση, τότε μπορεί να στείλει ένα μήνυμα στο info@dus.gr και η ομάδα μας θα βάλει τα δυνατά της να ανταποκριθεί σε αυτό και να καταχωρήσει την πληροφορία. Επίσης, πολλές από αυτές τις θεματικές ενότητες είτε δεν έχουν ακόμα συνταχθεί είτε δεν έχουν επάρκεια στο περιεχόμενό τους. Αυτή ήταν μια κρίσιμη και δύσκολη απόφαση που έπρεπε να λάβουμε. Προτιμήσαμε να αναρτήσουμε το Portal, έστω και με λίγες πληροφορίες, παρά να το αναρτήσουμε πλήρες μετά από κάποιους μήνες. Είναι προτιμότερο από αυτήν τη στιγμή να υπάρχουν έστω και λίγες πληροφορίες ανοικτές και προσβάσιμες στον επισκέπτη, γιατί έστω και αυτές δεν αποκλείεται να του φανούν χρήσιμες και να τον βοηθήσουν σήμερα κιόλας. Ένας ακόμα λόγος είναι ότι κατά την ανοιχτή προσθήκη των πληροφοριών θα μπορούμε να έχουμε τη γνώμη και τα σχόλια των επισκεπτών για τη βελτίωσή της και την προσαρμογή στις προτιμήσεις τους. Έτσι θα μπορούμε να εξελίξουμε και να σχεδιάσουμε το Portal δυναμικά και φιλικά ως προς τους χρήστες του. Ελπίζουμε να το βρείτε και εσείς με τη σειρά σας χρήσιμο!

Με εκτίμηση, η συντακτική ομάδα του “Düsseldorf GR”

Πορεία υλοποίησης 

Αύγουστος 2019 / Η ιστοσελίδα μετακόμισε σε καινούρια πλατφόρμα, η οποία είναι πολύ πιο γρήγορη. Επίσης, η ομάδα μας απόκτησε τα απαραίτητα εργαλεία για τον σχεδιασμό και τη συντήρησή της. 

Ανενεργά link ???

Τα περισσότερα link της ιστοσελίδας είναι προς το παρον ανενεργά. Μετά τη σύνταξη και τον έλεγχο κάθε ιστοσελίδας ενεργοποιούνται άμεσα και τα αντίστοιχα link προς αυτήν. 

Χρήσιμες διευθύνσεις

 

 

Η ομάδα του Düsseldorf GR

Η σελίδα αυτή δημιουργήθηκε με  μεράκι και δημιουργική διάθεση από μια παρέα Ελλήνων του Ντίσελντορφ της Γερμανίας. Σκοπός είναι η αξιόπιστη και αποτελεσματική πληροφόρηση γύρω από τον Ελληνισμό πης περιοχής του Ντίσελντορφ. 

Πληροφορίες

Email Επικοινωνίας

 

Αναζήτηση