Μετακίνηση & Συγκοινωνίες

by | 19 Feb 2019 | 0 comments

Γενικά

Το Ντίσελντορφ διαθέτει ένα πυκνό δίκτυο αστικών συγκοινωνιών το οποίο περιλαμβάνει το διεθνές αεροδρόμιο (Düsseldorf Flughafen DUS), το σιδηροδρομικό δίκτυο (Bahn), τον προαστιακό σιδηρόδρομο (S-Bahn), το αστικό μετρό (U-Bahn), τα τραμ, τα λεωφορεία, το λιμάνι και τους αυτοκινητοδρόμους. Δεδομένου του υψηλού αριθμού των πολιτών που μετακινείται καθημερινά στην ευρύτερη περιοχή, οι υποδομές του Ντίσελντορφ είναι αρκετά καλές και ικανοποιητικά πλήρεις με πολλές εναλλακτικές διαδρομές για τους περισσότερους προορισμούς.

Αστικές συγκοινωνίες

Το Ντίσελντορφ διαθέτει ένα πυκνό δίκτυο αστικών συγκοινωνιών το οποίο περιλαμβάνει το σιδηροδρομικό δίκτυο (Deutsche Bahn), τον υπεραστικό σιδηρόδρομο (S-Bahn), το αστικό μετρό (U-Bahn), τα τραμ και τα λεωφορεία. 

Ο επίσημος φορέας για τις αστικές μεταφορές στην ευρύτερη περιοχή του Ντίσελντορφ είναι ο κρατικός οργανισμός Rheinbahn AG (https://www.rheinbahn.de).  Η κύρια εξυπηρέτηση του κοινού (Kundenservice) βρίσκεται στο κτίριο του οργανισμού ακριβώς απέναντι από τον κεντρικό σταθμό των τρένων. Επίσης, εισιτήρια μπορεί κάποιος να αγοράσει από τα αυτόματα του σταθμού και από τα σχετικό κέντρα εξυπηρέτησης VRR που υπάρχουν μέσα στον κεντρικό σταθμό και στην παλιά πόλη. 

 Επίσης, η ευρύτερη περιοχή του Ντίσελντορφ βρίσκεται στον χώρο του Συγκοινωνιακού Συνδέσμου του Rhein-Ruhr ή αλλιώς Verkehrsverbund Rhein-Ruhr (VRR), ο οποίος είναι ένας από τους αντίστοιχους 7 συνδέσμους στους οποίους είναι διαχωρισμένο το κρατίδιο του Nordrhein-Westfalen (NRW). 

Με το εισιτήριο του Rheinbahn μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσιμα μέσα, εκτός από τα υπεραστικά τρένα (IC, ICE). Ο καλύτερος τρόπος πληροφόρησης είναι μέσα από την επίσημη εφαρμογή του οργανισμού, την Rheinbahn App, όπου κάποιος μπορεί να πληροφορηθεί άμεσα για τα διαθέσιμα δρομολόγια και το κόστος τους. Υπάρχει, βέβαια, και η αντίστοιχη εφαρμογή του VRR, την οποία προς το παρόν δεν τη συνιστούμε, επειδή παρουσιάζει αρκετά προβλήματα στη χρήση της.

Σημαντικοί σταθμοί

Ο πιο γνωστός και σημαντικός σταθμός της πόλης είναι ο κεντρικός σταθμός (Düsseldorf Hauptbahnhof). Οι πλατφόρμες των τρένων βρίσκονται ένα επίπεδο πιο πάνω, ενώ οι πλατφόρμες για το μετρό (U-Bahn) ένα επίπεδο πιο κάτω (υπογείως). Στο σταθμό θα βρει κάποιος εμπορικά καταστήματα, κέντρα εξυπηρέτησης ταξιδιωτών (Bahn-KundenCenter), κέντρα πληροφοριών και χώρο για διαμονή (ξενοδοχείο). Αμέσως μπροστά από τον σταθμό υπάρχουν οι γραμμές των τραμ. Στην πίσω πλευρά υπάρχει το Ελληνικό προξενείο, καθώς και δημόσια κτίρια του γερμανικού κράτους. Εκεί κοντά βρίσκεται και η κεντρική βιβλιοθήκη του δήμου, όπως και το κεντρικό κτίριο εξυπηρέτησης του δήμου για τους δημότες.

Κρατικός σιδηρόδρομος

Η πόλη συνδέεται με τις διπλανές της πόλεις μέσω ενός πυκνού δικτύου αυτοκινητόδρομων (Autobahn), καθώς και με τη βοήθεια του κρατικού και του υπεραστικού σιδηροδρόμου. 

Ποδήλατα / Ποδηλατόδρομοι

Πέρα από τα συνηθισμένα μέσα η πόλη διαθέτει και ένα σχετικά καλό δίκτυο ποδηλατόδρομων (Fahrradweg) με συνεχή τάση επέκτασής τους και σε άλλες περιοχές. Μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως ποδηλατούπολη. 

Αυτοκινητόδρομοι

Η πόλη συνδέεται με τις διπλανές της πόλεις μέσω ενός πυκνού δικτύου αυτοκινητόδρομων (Autobahn), καθώς και με τη βοήθεια του κρατικού και του υπεραστικού σιδηροδρόμου. 

Πλωτή συγκοινωνία και λιμάνι

Επίσης, οι τουρίστες μπορούν να ταξιδέψουν στις κοντινότερες πόλεις του Ρήνου μέσω ποταμόπλοιου ή πλωτού σκάφους. Στη νότια είσοδο του Ρήνου βρίσκεται το λιμάνι της πόλης (Düsseldorf Hafen), το οποίο χωρίζεται στην εμπορική περιοχή και στη δημόσια, για τους πολίτες, περιοχή. 

Αεροδρόμια

Οι υποδομές, όμως, δεν σταματούν εκεί. Η πόλη διαθέτει ένα από τα πιο σύγχρονα αεροδρόμια παγκοσμίως, το διεθνές αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ (Düsseldorf Flughafen, DUS). Από εκεί πετάει η Aegean προς διάφορες πόλεις της Ελλάδας, όπως είναι η Θεσσαλονίκη, η Αθήνα και πολλές άλλες.

Η πρόσβαση στο αεροδρόμιο είναι δυνατή μέσω τρένων από τον κεντρικό σταθμό ή μέσω διάφορων γραμμών λεωφορείων. Με αυτοκίνητο μπορεί κάποιος να φτάσει έως την κεντρική είσοδο του σταθμού, αλλά δεν επιτρέπεται να το σταθμεύσει εκεί. Το πάρκινγκ είναι αρκετά ακριβό και συμφέρει περισσότερο όταν κάποιος θέλει να παρκάρει το αυτοκίνητό του για μεγάλο χρονικό διάστημα εκεί. Ο πιο εύκολος τρόπος για να φτάσει κάποιος στο αεροδρόμιο από τον κεντρικό σταθμό είναι μέσω της γραμμής του προαστιακού σιδηρόδρομου S11 με κατεύθυνση από Düsseldorf Hbf προς Düsseldorf Airport Terminal C. Η πλατφόρμα των τρένων S-Bahn στο αεροδρόμιο βρίσκεται υπογείως κάτω από το κατάστημα των McDonalds. Αλλιώς πρέπει κάποιος να πάρει το SkyTrain και να μεταβεί στον εξωτερικό σταθμό των τρένων. Από εκεί μπορεί ύστερα να πάρει κάποιο τρένο για τον κεντρικό σταθμό.

Επίσης, περίπου 48 χιλιόμετρα βορειοδυτικά προς την Ολλανδία υπάρχει και ένα μικρότερο αεροδρόμιο, το οποίο ονομάζεται Düsseldorf-Weeze (NRN) και χρησιμοποιείται κυρίως για πτήσεις της Ryanair

Υπεραστικές συγκοινωνίες

Η πόλη συνδέεται με τις διπλανές της πόλεις μέσω ενός πυκνού δικτύου αυτοκινητόδρομων (Autobahn), καθώς και με τη βοήθεια του κρατικού και του υπεραστικού σιδηροδρόμου. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι / links

Παρακάτω έχουμε επιλέξει μερικούς συνδέσμους / links είτε από την επίσημη ιστοσελίδα είτε από άλλες αξιόπιστες πηγές πληροφόρησης.

link template

Αν κάποιος από τους παραπάνω συνδέσμους είναι ανενεργός, έχει αλλάξει ή δεν είναι πια αξιόπιστος, παρακαλούμε να μας το δηλώσετε αφήνοντας ένα σχετικό σχόλιο.

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Γενικά στοιχεία

Οι κρατικές υποδομές περιλαμβάνουν όλα τα σύγχρονα μέσα μετακίνησης που μπορεί κανείς να συναντήσει σε μια μοντέρνα πόλη της Ευρώπης.

Σημαντικοί σταθμοί

Κεντρικός σταθμός Ντίσελντορφ
(Düsseldorf Hauptbahnhof / QDU)
Konrad-Adenauer-Platz 14, 40210 Düsseldorf
Τηλέφωνο: +49 211 36801888

Σταθμός της παλιάς πόλης
(Heinrich-Heine-Allee U-Bahn)
Παλιά Πόλη, Heinrich-Heine-Allee

Σταθμός τρένων αεροδρομίου Ντίσελντορφ
(Bahnhof Düsseldorf Flughafen International)
Αεροδρόμιο Ντίσελντορφ 
Πρόσβαση στα Terminal μέσω Skytrain.

Σταθμός S-Bahn Αεροδρομίου Ντίσελντορφ
Bahnhof Düsseldorf Flughafen Terminal
Τερματικός σταθμός / Αφετηρία της γραμμής S11
Απευθείας πρόσβαση από τον κεντρικό σταθμό στο αεροδρόμιο μέσα σε μόλις 13 λεπτά.

Αστικές Συγκοινωνίες

Οργανισμός Αστικών
Συγκοινωνιών Rheinbahn AG
Επίσημη ιστοσελίδα: https://www.rheinbahn.de
Δίκτυο γραμμών: Linienplan Gesamtnetz
Επίσημη εφαρμογή για κινητό: Rheinbahn App

Verkehrsverbund Rhein-Ruhr (VRR)
Επίσημη ιστοσελίδα: https://www.vrr.de

Rheinbahn KundenCenter Heinrich-Heine-Allee
Heinrich-Heine-Allee 23
Τηλέφωνο: +49 180 6 504030

Rheinbahn KundenCenter Hauptbahnhof
Immermannstraße 65 a-d
Τηλέφωνο: +49 180 6 504030

Rheinbahn App

Η επίσημη εφαρμογή για τις μετακινήσεις στην πόλη του Ντίσελντορφ.

Rheinbahn App

Η επίσημη εφαρμογή για τις μετακινήσεις στην πόλη του Ντίσελντορφ.

Σύνδεσμος VRR

Σύνδεσμος Συγκοινωνιών για την ευρύτερη περιοχή του Ντίσελντορφ και του Ρουρ.

Αεροδρόμια

Διεθνές Αεροδρόμιο Ντίσελντορφ
(Düsseldorf Flughafen DUS)
Flughafenstraße 105, 40474 Düsseldorf
Επίσημη ιστοσελίδα: www.dus.com
Τηλέφωνο: +49 211 4210
Αφίξεις / Anflüge
Αναχωρήσεις / Abflüge

Διεθνές Αεροδρόμιο Ντίσελντορφ-Weeze
(Düsseldorf-Weeze Flughafen NRN)
Flughafen-Ring 1, 47652 Weeze
Επίσημη ιστοσελίδα: www.airport-weeze.com
Αφίξεις / Anflüge
Αναχωρήσεις / Abflüge

Διεθνές Αεροδρόμιο Κολωνίας-Βόννης
(Flughafen Köln/Bonn CGN)
Cologne Bonn Airport 
Kennedystraße,
51147 Cologne
Επίσημη ιστοσελίδα: www.koeln-bonn-airport.de
Τηλέφωνο: +49 2203 404001
Αφίξεις / Anflüge
Αναχωρήσεις / Abflüge

Διεθνές Αεροδρόμιο Ντόρτμουντ
(Dortmund Flughafen DTM)
Flughafenring 2, 44319 Dortmund
Επίσημη ιστοσελίδα: www.dortmund-airport.com
Τηλέφωνο: +49 231 921301
Αφίξεις / Anflüge
Αναχωρήσεις / Abflüge

Τελευταία ενημέρωση:

May 28, 2020 @ 21:15
Συντάκτης:
Σωκράτης Κουρτσίδης
© 2020 Düsseldorf GR

Πληροφορίες

Email Επικοινωνίας

 

You need to login to contact with the Listing Owner. Click Here to log in.