Ντίσελντορφ GR

dus.gr  |  duesseldorf.gr

Ντίσελντορφ GR

Πολιτιστικοί σύλλογοι

Πληροφορίες και οδηγίες για τον Ελληνισμό του Ντίσελντορφ

Πολιτιστικοί σύλλογοι

30 Nov 2019 | 0 comments

Γενικά

Στην πόλη του Ντίσελντορφ δραστηριοποιούνται εδώ και πάρα πολλά χρόνια αρκετοί ελληνικοί σύλλογοι. Υπάρχουν, έτσι, στη ζωή της πόλης ο Κρητικός, ο Θεσσαλικός, ο Ηπειρωτικός και ο Ποντιακός σύλλογος.

Όλοι οι παραπάνω σύλλογοι είναι αρκετά ενεργοί και διοργανώνουν αρκετές πολιτιστικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, όπως χοροεσπερίδες, αφιερώματα για την ιδιαίτερη πατρίδα τους, μαθήματα παραδοσιακού χορού για παιδιά και εφήβους, Δημοτικό - λαϊκές βραδιές, γλέντια, κατά καιρούς παιδικά θεατρικά εργαστήρια, Ημερίδες και άλλα δρώμενα. Οι περισσότερες από αυτές λαμβάνουν χώρα στο Ενοριακό Κέντρο του Αγίου Ανδρέα, am Schönenkamp 1 στο Ντίσελντορφ, στου οποίου τον υπόγειο χώρο στεγάζονται και οι γραμματείες των συλλόγων.

Πέρα από τους παραδοσιακούς συλλόγους, υπάρχει και ο σύλλογος της γερμανο-ελληνικής εταιρείας Ντίσελντορφ (Deutsch-Griechische Gesellschaft Düsseldorf e.V.), ο οποίος επιχειρεί μέσα από το σπουδαίο έργο του να γεφυρώσει τις σχέσεις των Ελλήνων και των Γερμανών στην ευρύτερη περιοχή του Ντίσελντορφ.

Σύλλογος Ηπειρωτών "Δωδώνη" Ντύσσελντορφ
''ΔΩΔΩΝΗ" - Verein der Epiroten Düsseldorf "Dodoni" e.V

Ακόμη ένας σημαντικός σύλλογος για τους Έλληνες του Ντίσελντορφ είναι ο Σύλλογος Ηπειρωτών Ντύσσελντορφ "Δωδώνη". Ο σύλλογος μέσα από τις δράσεις του προωθεί την παράδοση, την κουλτούρα και τη διάλεκτο της Ηπείρου ως διαπολιτισμικό αγαθό στη Γερμανία.

Ο σύλλογος διοργανώνει αρκετές πολιτιστικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, όπως χοροεσπερίδες, αφιερώματα για την Ήπειρο, μαθήματα παραδοσιακού χορού για παιδιά και εφήβους, Δημοτικό - λαϊκές βραδιές, παιδικό θεατρικό εργαστήρι, Ημερίδες και άλλα δρώμενα. Οι περισσότερες από αυτές λαμβάνουν χώρα στο Ενοριακό Κέντρο του Αγίου Ανδρέα, am Schönenkamp 1 στο Ντίσελντορφ.

Το γραφείο του Συλλόγου βρίσκεται στο υπόγειο του Ενοριακού Κέντρου. Όσοι και όσες ενδιαφέρονται, μπορούν να έρθουν εκεί στις Κυριακάτικες συναντήσεις, οι οποίες πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή στις 12:00 το μεσημέρι.

Η επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου είναι σε μορφή blogspot και δυστυχώς δεν ενημερώνεται συχνά. Υπάρχει, επίσης, και μία άλλη επίσημη σελίδα στο facebook, η οποία είναι περισσότερο ενεργή.

Οι δραστηριότητες και οι εκδηλώσεις του συλλόγου βρίσκονται εδώ:
Bevorstehende Veranstaltungen

Θεσσαλικός σύλλογος Ντίσελντορφ "Η Θεσσαλία"
(Thessalikos Syllogos Düsseldorf " I Thessalia " e.V.)

Ο Θεσσαλικός σύλλογος Ντίσελντορφ "Η Θεσσαλία" είναι και αυτός πολύ σημαντικός για τους Έλληνες του Ντίσελντορφ. Ιδρύθηκε το 1994 και από τότε προωθεί στο εξωτερικό τη διατήρηση της λαϊκής παράδοσης και κληρονομιάς, τα ήθη, τα έθιμα, τους χορούς και τα τραγούδια της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλίας.

Ο σύλλογος διοργανώνει και αυτός με τη σειρά του αρκετές πολιτιστικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, όπως χοροεσπερίδες, αφιερώματα για τη Θεσσαλία, μαθήματα παραδοσιακού χορού για παιδιά και εφήβους, ημερίδες και άλλα δρώμενα. Οι περισσότερες από αυτές λαμβάνουν χώρα στο Ενοριακό Κέντρο του Αγίου Ανδρέα, am Schönenkamp 1 στο Ντίσελντορφ. Εκεί γίνονται και οι χορευτικές πρόβες του συλλόγου κάθε Σάββατο από τις 13:00 έως τις 16:15.

Το γραφείο του Συλλόγου βρίσκεται και αυτό στο υπόγειο του Ενοριακού Κέντρου.

Η επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου βρίσκεται στο facebook και είναι ενεργή.

Οι δραστηριότητες και οι εκδηλώσεις του συλλόγου βρίσκονται εδώ:
Bevorstehende Veranstaltungen

Σύλλογος Κρητών Ντύσσελντορφ και Περιχώρων α.Σ.

Είναι ίσως ο πιο παλιός πολιτισμικός σύλλογος στο Ντίσελντορφ, αφού ιδρύθηκε στις 10 Φεβρουαρίου 1974.

Ο σύλλογος διοργανώνει και αυτός με τη σειρά του αρκετές πολιτιστικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, όπως χοροεσπερίδες, αφιερώματα για την Κρήτη, Κρητικά γλέντια, μαθήματα παραδοσιακού χορού για παιδιά και εφήβους, Ημερίδες και άλλα δρώμενα. Οι περισσότερες από αυτές λαμβάνουν χώρα στο Ενοριακό Κέντρο του Αγίου Ανδρέα, am Schönenkamp 1 στο Ντίσελντορφ.

Η επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου είναι ενεργή, αλλά δεν ενημερώνεται αρκετά συχνά. Ωστόσο, υπάρχει και η αντίστοιχη σελίδα στο facebook. Το κάλεσμα του συλλόγου προς τους επισκέπτες είναι το εξής:

Ο σύλλογος μας είναι ανοιχτός για κάθε ενδιαφερόμενο ο οποίος θέλει να μάθει για την κρητική παράδοση και την κουλτούρα. Θα μας βρείτε διαθέσιμους και πρόθυμους να σας μεταλαμπαδεύσουμε τις γνώσεις μας πάνω στα ήθη και τα έθιμα του τόπου που τόσο λατρεύουμε αν και είμαστε μίλια μακριά.

Έχεις την ίδια αγάπη για το νησί μας και τις ίδιες ανησυχίες με εμάς; Μια επίσκεψη ευελπιστούμε ότι θα είναι ικανή να σας πείσει να ξεκινήσετε την ενεργό σας συμμετοχή, σαν νέα μέλη του συλλόγου μας ο οποίος αριθμεί 40 χρόνια λειτουργίας.

Θα σας περιμένουμε κάθε Κυριακή στο Ενοριακό Κέντρο της εκκλησίας του Αγίου Ανδρέα από τις 14:00 έως τις 17:00.

Οι εκδηλώσεις του συλλόγου βρίσκονται εδώ:

Ο ΞΕΝΙΤΕΑΣ (O Xeniteas)
Σύλλογος Ελλήνων Ποντίων Ντύσσελντορφ και περιχώρων

Ίσως και ο πιο μεγάλος πολιτιστικός σύλλογος στην πόλη του Ντίσελντορφ. Ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 1983 και από τότε φροντίζει και προωθεί τον πολιτισμό, την λαογραφία, τα ήθη και τα έθιμα του ποντιακού ελληνισμού. Πρόκειται για  Σύλλογο Κοινοφελούς Χαρακτήρα (Gemeinnütziger Verein) και μέλος της Πανευρωπαϊκής Ομοσπονδίας των Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων (Ο.Σ.Ε.Π.Ε).

Ο Ξενιτέας είναι ένας δραστήριος και δυναμικός σύλλογος. Συμμετέχει ενέργά σε κάθε εκδήλωση της πόλης του Ντίσελντορφ, του Προξενείου και της Ενορίας, ενώ παρευρίσκεται σχεδόν σε κάθε κάλεσμα αδελφών σωματείων ή άλλων εθνικοτοπικών συλλόγων. Έχει κατορθώσει να μεταλαμπαδεύσει τον ποντιακό πολιτισμό στις νεώτερες γενιές, μέσα από πολλές δραστηριότητες, όπως είναι τα χορευτικά και τα θεατρικά του τμήματα.

Οι επιτροπές του συλλόγου αυτόν τον καιρό είναι η επιτροπή γενοκτονίας, η επιτροπή πολιτισμού, η επιτροπή κοινωφελείας, η επιτροπή θεάτρου, η συμβουλευτική επιτροπή επαγγελματικού προσανατολισμού και το τμήμα εκμάθησης ποντιακής λύρας. Επίσης, υπάρχει και η Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας για τις νεώτερες γενιές.

Τα χορευτικά τμήματα έχουν ως έδρα τους την ελληνική εκκλησία του Άγιου Ανδρέα στο Ντίσελντορφ. Οι ώρες λειτουργίας τους είναι οι παρακάτω:

Griechisch Orthodoxe Kirchengemeinde Heiliger Andreas
Am Schönenkamp 1, 40599 Düsseldorf
Kindertanzgruppe/Anfänger 16:00 Uhr-17:00 Uhr
Jugendliche/Erwachsene 17:00 Uhr-18:00 Uhr

Κάθε χρόνο διοργανώνεται τουλάχιστον μία χοροεσπερίδα, καθώς και άλλες πολλές γιορτές και εκδηλώσεις. Για όλα αυτά μπορεί κανείς να ενημερωθεί μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου:
https://xeniteas-duesseldorf.de

Για να ενημερωθείτε για τις προσεχεις εκδηλώσεις του συλλόγου μπορείτε να επισκεπτείτε την παρακάτω διεύθυνση:
https://xeniteas-duesseldorf.de/events

Η διεύθυνση επικοινωνίας του συλλόγου είναι η εξής:
[email protected]

Γερμανοελληνική Εταιρεία Ντύσσελντορφ
(Deutsch-Griechisch Gesellschaft Düsseldorf e.V.)

Η Γερμανοελληνική Εταιρεία Ντύσσελντορφ είναι ένας πολιστικός σύλλογος ο οποίος έχει ως κύριος σκοπό του την ανάπτυξη και την ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των Ελληνων και των Γερμανών. Ιδρύθηκε το 1954 και είναι μέλος της Ένωσης των Γερμανοελληνικών Εταιρειών στη Γερμανία.

Ο σύλλογος επιδιώκει να καλλιεργήσει τη γερμανοελληνική φιλία μεταξύ των Γερμανών και των Ελλήνων, όχι μόνο μεταξύ των ανθρώπων στην Ελλάδα και τη Γερμανία, αλλά και μεταξύ των Ελλήνων και των Γερμανών που ζουν εδώ και των Ελλήνων μεταξύ τους. Επίσης, υποστηρίζει επιστημονικές διαλέξεις, έρευνες και δημοσιεύσεις σχετικά με την ιστορία, τον πολιτισμό, τη γεωγραφία και την πολιτική των δύο χωρών. Μέσα σ' αυτό το πλαίσιο θέλει να εμβαθύνει την επιστημονική συνεργασία μεταξύ των Γερμανών και των Ελλήνων επιστημόνων, τόσο σε ατομικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο χωρών. Ιδαίτερη μέριμνα δίνεται, επίσης, στην προώθηση της νέας γενιάς.

Για να επιτύχει τους παραπάνω στόχους ο σύλλογος διοργανώνει συχνά διαλέξεις, συναυλίες, επισκέψεις και εκδρομές και κοινές γιορτές με άλλους συλλόγους και ιδρύματα.

Η επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου είναι εν ενεργεία και ενημερώνεται αρκετά συχνά. Υπάρχει, επίσης, και μία άλλη επίσημη σελίδα στο facebook, η οποία είναι λίγο πιο ενεργή και περιέχει περισσότερο υλικό.

Η πρόεδρος του Συλλόγου είναι η κυρία Κατερίνα Γιαννιδάκη-Hahne, η οποία δραστηριοποιείται ολόψυχα και πολύ δυναμικά για την επίτευξη των παραπάνω στόχων. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 26.04.2018 ο δήμος του Ντίσελντορφ βράβεψε την κυρία Γιαννιδάκη-Hahne για τις υπηρεσίες και την προσφορά της όλα αυτά τα χρόνια στον πολιτισμό και την παιδεία απονέμοντάς της το μετάλλιο τιμής του δήμου. Μια μεγάλη διάκριση για την Ελλάδα, αλλά και για τη Γερμανοελληνική φιλία:
Catherine Yannidakis-Hahne erhält Verdienstkreuz am Bande des Verdienstordens

Η ετήσια συνδρομή μέλους είναι 10 ευρώ για φοιτητές και μαθητές μέχρι το 30ο έτος ηλικίας τους, 30 ευρώ για ενήλικες, 40 ευρώ για ζευγάρια και οικογένειες και 80 ευρώ για εταιρείες. Εκτός απο αυτό, μπορεί κανείς να κάνει δωρεά στο σύλλογο μέσα από τον παρακάτω τραπεζικό λογαριασμό:
Konto 1738293, Commerzbank AG Düsseldorf, BLZ 30040000

Οι δραστηριότητες και οι εκδηλώσεις του συλλόγου βρίσκονται εδώ:
Bevorstehende Veranstaltungen

Πολιτιστική ομάδα "ΕΝδράσει - ENdrasi"

ΕΝδράσηΗ ομάδα ΕΝδράσει (ENdrasi) του Ντύσσελντορφ είναι μια ομάδα εθελοντών η οποία  ιδρύθηκε το 2015 και έχει την έδρα της στην εκκλησία του Άγιου Ανδρέα. Η επικοινωνία με τον σύλλογο γίνεται μέσω της κλειστής του ομάδας του facebook και μέσω του e-mail  [email protected]. Ο διαχειριστής της ομάδας στο facebook είναι ο κύριος Σταύρος Ευθυμίου. Σύμφωνα με την ομάδα:

Η ομάδα "ΕΝδράση" είναι μια εθελοντική, μη πολιτική ομάδα, για όλους τους Έλληνες, ανοικτή σε όλους, χωρίς διάκριση καταγωγής ή φυλής.
Σκοπός της ομάδας είναι να συμβάλλει στην ανάπτυξη και διατήρηση του ελληνικού στοιχείου και της ελληνικής κουλτούρας, μεσα απο ποικίλες δράσεις. Να αποτελεί πόλο έλξης όλων των Ελλήνων και σημείο αναφοράς για την ελληνική εξοσχολίκη δραστηριότητα των παιδιών.
Η ομάδα είναι υπό την αιγίδα της ενορίας του Ιερού Ναού Αγίου Ανδρέα Düsseldorf.

E-mail: [email protected]

Η ιδέα προϋπήρχε και είχε γίνει δυνατή μέσα από προηγούμενες πρωτοβουλίες, όπως είναι "το χωριό των ξωτικών" που λαμβάνει χώρα κάθε Χριστούγεννα ή κάποιες δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν εθελοντικά από καινούριους μετανάστες στα πλαίσια της τότε εεληνικής κοινότητας (π.χ. ομάδα χορού, θεατρική ομάδα). Τελικά, όλα αυτά συμπυκνώθηκαν, ενσαρκώθηκαν και υλοποιήθηκαν μέσα από αυτή την ομάδα. Πλέον υπάρχουν σταθερά τμήματα παραδοσιακών χορών, γυμναστικής, παιδικής ενασχόλησης και  εφηβικής απασχόλησης, συν μια πολύ ωραία θεατρική ομάδα και ένα μουσικό σύνολο.

Στην ομάδα ΕΝδράση λειτουργούν τα εξής τμήματα :

Τμήμα Μελισσοκομίας, υπεύθυνος : Αθανάσιος Τσιλίκας 01723727767
λειτουργεί ένα τμήμα κάθε τελευταία Κυριακή του μήνα κατόπιν συνεννοήσεως, στον χώρο του ενοριακού κέντρου Αγίου Ανδρέα Ντύσσελντορφ.

Μουσικό σύνολο "Σύντονον", υπευθυνος : Μηνάς Καλαϊτζάκης 01718776336
λειτουργεί ένα τμήμα κάθε Παρασκευή από τις 19.30 έως 22.30, στον χώρο του ενοριακού κέντρου Αγίου Ανδρέα Ντύσσελντορφ.

Τμήμα γυμναστικής, υπεύθυνος : Δημήτρης Παπακωνσταντίνου 015737849793
λειτουργεί ένα τμήμα κάθε Τρίτη από τις 19.00 έως 21.00, στον χώρο του ενοριακού κέντρου Αγίου Ανδρέα Ντύσσελντορφ.

Τμήμα παραδοσιακών χορών, υπεύθυνος : Σταύρος Ευθυμίου 015778685606, λειτουργούν τέσσερα τμήματα χορού κάθε Παρασκευή από τις 18.00 έως 22.00, στον χώρο του ενοριακού κέντρου Αγίου Ανδρέα Ντύσσελντορφ.

Τμήμα θεατρικού, υπεύθυνη : Μαρία Γεροβασίλη 015754333328, λειτουργεί ένα τμήμα κάθε Σάββατο από τις 15.30 έως 18.30, στον χώρο του ενοριακού κέντρου Αγίου Ανδρέα Ντύσσελντορφ.

Τμήμα παιδικής ενασχόλησης "Μικροί Εξερευνητές", υπεύθυνος : Νικήτας Χριστοδούλου 015229971672, λειτουργεί ένα τμήμα για παιδιά ηλικίας 6 έως 11 ετών, δύο Σάββατα τον μήνα από 10.30 έως 12.30, στον χώρο του ενοριακού κέντρου Αγίου Ανδρέα Ντύσσελντορφ.

Τμήμα εφηβικής απασχόλησης "teenΕΝδράση", υπεύθυνη : Χριστίνα Μπολάνη 015225758374, λειτουργεί ένα τμήμα για παιδια ηλικίας 11 έως 17 ετών, τις ώρες και μέρες που τα παιδιά αποφασίζουν, στον χώρο του ενοριακού κέντρου Αγίου Ανδρέα Ντύσσελντορφ.

Επίσης, υπάρχει και ένα δεύτερο γκρουπ στο facebook με το όνομα "ΕΝδράση βρες και δώσε" για αγγελίες και αλληλοβοήθεια. Σύμφωνα με αυτό:

Η ομάδα ΕΝδράση θέλοντας να ενισχύσει την προσπάθεια των νέων Ελλήνων που έρχονται στο Ντύσσελντορφ, δημιούργησε το χώρο αυτόν ώστε να μπορούν κάποιοι να γράφουν τι χρειάζονται και κάποιοι άλλοι τι μπορούν να δώσουν.

Αναφερόμαστε σε:

- αντικείμενα, είδη σπιτιού αλλά και γιατί όχι και σε ρούχα ή ότι άλλο είδος πρώτης ανάγκης χρειάζεται, και

- αγγελίες ζήτησης και προσφοράς εργασίας.

Η κάθε ανάρτηση θα περιγράφει το είδος, και εάν αυτό προσφέρεται θα πρέπει να αναφέρεται για πόσο καιρό θα είναι διαθέσιμο.

Καλό θα είναι η επικοινωνία των ενδιαφερόμενων να γίνεται με προσωπικά μηνύματα. Όσοι επιθυμούν να αναφέρουν προσωπικά στοιχεία θα το κάνουν με δική τους ευθύνη. Επίσης οι αναρτήσεις που θα αναφέρονται σε διαφημίσεις και προώθηση οποιουδήποτε άλλου θέματος θα διαγράφονται.

Στο facebook μπορείτε να επισκεφτείτε την ομάδα και να κάνετε αίτηση για να γίνετε μέλος μέσα από τις εξής συνδέσεις:

ΕΝδράση
https://www.facebook.com/groups/1640790626190949

ΕΝδράση βρες και δώσε
https://www.facebook.com/%CE%95%CE%9D%CE%B4%CF%81%CE%AC%CF%83%CE%B7-ENdrasi-1571557313102656/

Εξωτερικοί σύνδεσμοι / links

Παρακάτω έχουμε επιλέξει μερικούς συνδέσμους / links είτε από την επίσημη ιστοσελίδα είτε από άλλες αξιόπιστες πηγές πληροφόρησης.

Αν κάποιος από τους παραπάνω συνδέσμους είναι ανενεργός, έχει αλλάξει ή δεν είναι πια αξιόπιστος, παρακαλούμε να μας το δηλώσετε αφήνοντας ένα σχετικό σχόλιο.

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Γενικά στοιχεία

Στην πόλη του Ντίσελντορφ δραστηριοποιούνται πολλοί παραδοσιακοί ελληνικοί πολιτιστικοί σύλλογοι, όπως είναι ο Κρητικός, ο Θεσσαλικός, ο Ηπειρωτικός και ο Ποντιακός σύλλογος. Επίσης, υπάρχει και ο σύλλογος της γερμανο-ελληνικής εταιρείας Ντίσελντορφ (Deutsch-Griechische Gesellschaft Düsseldorf e.V.), αλλά και άλλοι λιγότερο γνωστοί και εξίσου σημαντικοί σύλλογοι, όπως είναι η ομάδα της εκλλησίας "Εν δράση".

Επίσημες ιστοσελίδες

Ποντιακός σύλλογος "Ο Ξενιτέας"
https://xeniteas-duesseldorf.de

Σύλλογος Ηπειρωτών Ντύσσελντορφ "Δωδώνη"
http://dodonidusseldorf.blogspot.com
facebook: Verein der Epiroten "Dodoni" Düsseldorf

Θεσσαλικός σύλλογος Ντίσελντορφ "Η Θεσσαλία"
facebook: @thessalia.duesseldorf

Σύλλογος Κρητών Ντύσσελντορφ και Περιχώρων α.Σ.
http://www.kreter-duesseldorf.de
facebook: Κρητικός Συλλογός Ντύσσελντορφ

Στοιχεία επαφής

Ποντιακός σύλλογος "Ο Ξενιτέας"
[email protected]

Σύλλογος Ηπειρωτών Ντύσσελντορφ "Δωδώνη"
[email protected]
Messenger: m.me/773388189472229

Θεσσαλικός σύλλογος Ντίσελντορφ "Η Θεσσαλία"
Διεύθυνση της Προέδρου του Δ.Σ.:
Sofia Michale (Σοφία Μιχαλέ)
An der Kaiserburg 27
40629 Düsseldorf
[email protected]
Messenger: m.me/thessalia.duesseldorf
Γ. Γραμματέας: [email protected]
Τηλ: 0211378622 και 0176 25165207

Σύλλογος Κρητών Ντύσσελντορφ και Περιχώρων α.Σ.
Ταχυδρομική διεύθυνση / Πρόεδρος:
Evangelos Kosmadakis
Am Falder 24
40589 Düsseldorf
[email protected]
Γραμματέας:
Kosmadaki Manuela
Τηλ: 0172-2639792
[email protected]
email: [email protected]
messenger: m.me/287332258004669

Deutsch-Griechische Gesellschaft Düsseldorf e.V.
Γερμανοελληνική Εταιρεία Ντύσσελντορφ
Πρόεδρος: Catherine Yannidaki-Hahne
c/o Catherine Yannidakis-Hahne (Vorsitzende)
Nagelsweg 35
40474 Düsseldorf
Τηλ: 0211 600 40 79
Κινητό: 0172 877 09 45
[email protected]
http://www.de-gr-gesellschaft.com

Άλλοι σύλλογοι - ομάδες

ΕΝδράση (ENdrasi)
https://www.facebook.com/groups/1640790626190949

Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων
http://oekg.de/el

Ερμής

F.C. Ellas
Herr Pavlos Hortikidis
Kappeler Str. 21
40597 Düsseldorf
Τηλ: 0172-29 45 076

Philia Hellas Hilden
Πρόεδρος: Ευθαλία Καραχρήστου
Διεύθυνση:
Deutschland
Τηλ: 02103 29 81 28

Page editing info

Last updated: 30-11-2019
by Sokratis Kourtsidis

Πληροφορίες

Email Επικοινωνίας

 

You need to login to contact with the Listing Owner. Click Here to log in.