Ντίσελντορφ GR

Ντίσελντορφ GR

Ελληνική κοινότητα

Πληροφορίες και οδηγίες για τον Ελληνισμό του Ντίσελντορφ

Ελληνική κοινότητα

5 May 2020 | 0 comments

Γενικά

Η Ελληνική Κοινότητα του Ντίσελντορφ είναι ένας πολιτιστικός σύλλογος με έδρα το Ντίσελντορφ και έτος ιδρύσεως το 1959. Η νομική της ονομασία στα γερμανικά είναι Griechische Gemeinde Düsseldorf e.V. (Amtsgericht Düsseldorf, VR 4248).

Τοποθεσία

Η διεύθυνση της ελληνικής κοινότητας είναι πάντα προσωρινή και εξαρτάται από τον εκάστοτε πρόεδρο. Η ελληνική κοινότητα του Ντίσελντορφ δεν έχει δικό της κτίριο για να έχει έτσι κάποια σταθερή διεύθυνση. Συνήθως με την εκλογή καινούριου προέδρου αλλάζουν και τα στοιχεία επαφής και η διεύθυνση υποδοχής του κοινού.

Αυτόν τον καιρό η διεύθυνσή της είναι η εξής:

Griechische Gemeinde Düsseldorf e.V.
Verwaltung
Bismarckstr. 85

40210 Düsseldorf

DAS GRIECHISCHE HAUS (Begegnusstätte)
Ackerstr. 11 
40210 Düsseldorf

Αλλά και αυτό δεν είναι κάτι σταθερό, αφού η έδρα της θα μπορούσε να αλλάξει, αν αλλάξει και ο πρόεδρός της στις επόμενες εκλογές. Για παράδειγμα, σύμφωνα με την Google η παρούσα διεύθυνσή της είναι δυτικά του κεντρικού σταθμού στη διεύθυνση Graf-Adolf-Straße 41, η οποία είναι παλαιότερη διεύθυνση που δεν έχει ακόμα ανανεωθεί (Μάης 2020).

Στελέχωση και μέλη

Σύμφωνα με την παρούσα επίσημη ιστοσελίδα της κοινότητας (Μάιος 2020) η σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου είναι η παρακάτω εξής:

Aristofanis Osmanlis: Vorsitzender
Georgios Mpoukouvalas: Stell. Vorsitzender
Monika Mouzenidou: Schriftführerin
Christos Boukouvalas: Kassenwart
Friederiki Tsiamouri: Mitglied
Evmorfios Dimou: Mitglied
Aikaterini: Mitglied

Public Relations: Eirini Kyrkioti
Bismarckstr.85
DE-40210 Düsseldorf
Tel.0211 356646
Fax.0211 356647
Mobil WhatsApp: 0178 8056344

Στην παρούσα επίσημη ιστοσελίδα της κοινότητας δεν φαίνεται κάπου ούτε ο αριθμός των εγγεγραμμένων μελών ούτε κάποιος σύνδεσμος για το καταστατικό του συλλόγου.

Καταστατικό λειτουργίας

Στην παρούσα επίσημη ιστοσελίδα της κοινότητας δεν φαίνεται κάπου ούτε ο αριθμός των εγγεγραμμένων μελών ούτε κάποιος σύνδεσμος για το καταστατικό του συλλόγου. Ωστόσο, σε παλαιότερη ιστοσελίδα βρίσκονται πληροφορίες για αυτό. 

Καταστατικό λειτουργίας της ελληνικής κοινότητας Ντίσελντορφ (11.10.2011)

Είναι αυτονόητο ότι ύστερα από τόσα χρόνια το συγκεκριμένο καταστατικό ενδέχεται να έχει αλλάξει. Η ομάδα του Düsseldorf GR θα αναρτήσει περισσότερες πληροφορίες για αυτό το θέμα τον επόμενο καιρό.

Καταστατικό λειτουργίας

Σύμφωνα με το Καταστατικό λειτουργίας της ελληνικής κοινότητας Ντίσελντορφ (11.10.2011) οι στόχοι της κοινότητας είναι οι εξής:

Άρθρο 3. ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

3.1 Η Ελληνική Κοινότητα εκπροσωπεί τα συμφέροντα των Ελλήνων της περιοχής της, τα
οποία απορρέουν από την ιδιαίτερη θέση τους ως πολίτες του Ντίσελντορφ με ελληνική
καταγωγή.

3.2 Η Ελληνική Κοινότητα ασχολείται με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες της
περιοχής της, προασπίζεται τα δικαιώματά τους, συντονίζει «τον αγώνα τους» και προωθεί τα αιτήματά τους.

3.3 Η Ελληνική Κοινότητα αποσκοπεί στη διατήρηση και διάδοση των πολιτιστικών και ιστορικών παραδόσεων του ελληνικού λαού, όπως και στη δημιουργία στενών φιλικών σχέσεων μεταξύ των Ελλήνων πολιτών στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας και του λαού αυτής της χώρας, καθώς και των άλλων εθνικοτήτων που ζουν στην Ο.Δ.Γ..

3.4 Η Ελληνική Κοινότητα εκφράζει την άποψή της σε θέματα εθνικής σημασίας και δημοκρατικών παραδόσεων του λαού μας, ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ειρήνης και δημοκρατίας. Τα μέλη της οφείλουν να υπερασπίζονται αυτές τις αρχές.

3.5 Η Ελληνική Κοινότητα εκπροσωπεί τα μέλη της ενώπιον κάθε αρχής, προσώπων και διεθνών οργανισμών σε ζητήματα τοπικού-δημοτικού ενδιαφέροντος.

3.6 Η Ελληνική Κοινότητα είναι ανεξάρτητη από εργοδότες, κυβερνήσεις, διοικήσεις, πολιτικά κόμματα και εκκλησίες.
Η ύπαρξη και η δράση της βασίζονται στις αρχές της δημοκρατίας, της ειρήνης και της κατανόησης μεταξύ των λαών.

3.7 Η Ελληνική Κοινότητα επιδιώκει τη συνεργασία με τη Γερμανική Συνομοσπονδία Συνδικάτων (Deutscher Gewerkschaftsbund) και τα μέλη της στην περιοχή της.

3.8 Η Ελληνική Κοινότητα επιδιώκει την επίτευξη των στόχων της με κάθε νόμιμο μέσο που δεν αντίκειται σε αυτούς.

Εκπροσώπηση του ελληνικού πληθυσμού 

 Αυτήν τη στιγμή η κοινότητα δεν φαίνεται να εκπροσωπεί όλον τον πληθυσμό των Ελλήνων του Ντίσελντορφ και των περιχώρων του, αφού ο αριθμός των εγγεγραμμένων σε αυτήν μελών της είναι σχετικά μικρός. Δυστυχώς, οι περισσότεροι Έλληνες της περιοχής δηλώνουν ανοιχτά ότι δεν ασχολούνται και δεν νοιάζονται για την κοινότητα. Ακόμα μικρότερο είναι το ποσοστό στο σύνολο των πτυχιούχων νεομεταναστών που έχει ή θα ήθελε να έχει κάποια σχέση με την κοινότητα. 

Κύριες αιτίες γι' αυτό το μεγάλο πρόβλημα είναι η ανεπάρκεια σταθερής έδρας και κτιρίου, αφού αυτό αλλάζει κάθε φορά  με την αντίστοιχη αλλαγή της σύστασης του διοικητικού συμβουλίου, η συνεχής αλλαγή της διαδικτυακής διεύθυνσης (website) και των στοιχείων επικοινωνίας (τηλέφωνα και email), η έλλειψη κατοχυρωμένου domain name και τέλος η μεγάλη αντιπαλότητα και διχόνοια που υπάρχει εδώ και χρόνια μέσα στους κόλπους των παρατάξεών της, κυρίως για κομματικά και προσωπικά συμφέροντα. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή  υπάρχουν μεταξύ κάποιων νυν και παλαιότερων διοικητικών μελών τεράστιες αλληλοκατηγορίες, μηνύσεις και δίκες που εκκρεμούν. 

Όλα τα παραπάνω έχουν απομακρύνει την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων από την κοινότητα και έχουν βλάψει σε τεράστιο βαθμό το όνομα, το κύρος και την αξιοπιστία της. Θα χρειαστούν μεγάλη προσπάθεια, δουλειά και συναίνεση από όλες τις πλευρές για να διορθωθούν όλα αυτά και για να μπορεί η κοινότητα να απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες αντικειμενικά και ανεξάρτητα. Ευτυχώς, το μεγάλο κενό στη λειτουργία της κοινότητας το καλύπτουν εξαιρετικά οι υπόλοιποι πολιτιστικοί σύλλογοι του Ντίσελντορφ και η ελληνική εκκλησία του Αγίου Ανδρέα. 

Επίσημοι σύνδεσμοι / Ιστοσελίδες

Η επίσημη ιστοσελίδα της κοινότητας έχει αλλάξει πολλές φορές μορφή, περιεχόμενο και διεύθυνση. Δεν έχει καταχωρηθεί σταθερό Domain name για αυτόν τον σκοπό. 

Τα τελευταία χρόνια η κοινότητα έχει και σελίδες σε μορφή σελίδας του facebook. Αυτού του είδους οι σελίδες θεωρούνται περισσότερο ανεπίσημες, αφου για να τις προσεγγίσει κάποιος πρέπει ήδη να έχει ή να δημιουργήσει λογαριασμό στο facebook. Κάποιες από αυτές είναι και σε μορφή private και απαιτούν αποδοχή από τον κάτοχο του λογαριασμού. Οι ανοικτές σελίδες είναι οι παρακάτω εξής:

Αν κάποιος από τους παραπάνω συνδέσμους είναι ανενεργός, έχει αλλάξει ή δεν είναι πια αξιόπιστος, παρακαλούμε να μας το δηλώσετε αφήνοντας ένα σχετικό σχόλιο.

Άλλες κοινότητες στην ευρύτερη περιοχή

Στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν και άλλες ελληνικές κοινότητες, οι οποίες ανήκουν στην Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων (Bundesverband Griechischer Gemeinden). Η επίσημη διεύθυνση της Ομοσπονδίας είναι η εξής:

Bundesverband Griechischer
Gemeinden in Deutschland - OEK
Mühlenstraße 40
51143 Κολωνία
Τηλ.: +492203 9883540
Επίσημη ιστοσελίδα: http://oekg.de
Ανεπίσημη ιστοσελίδα (facebook)

Στην ιστοσελίδα της ΟΕΚ υπάρχει μια καλή λίστα όλων των κοινοτήτων μαζί με τον αντίστοιχο χάρτη.

http://oekg.de/el/ελληνικές-κοινότητες-γερμανίας

Ελληνικές Κοινότητες κοντά στο Ντίσελντορφ

 

Κοντά στο Ντίσελντορφ υπάρχει η Ελληνικη Κοινότητα του Ράτινγκεν (Griechische Gemeinde Ratingen, Hauser Ring 1, 40878 Ratingen), η οποία έχει καλή φήμη. Διαθέτει δικό της κτίριο. Περίπου40 χιλιόμετρα νότια του Ντίσελντορφ βρίσκεται η Ελληνική Κοινότητα της Κολωνίας (Griechische Gemeinde Köln, Liebigstr. 120b, 50823 Köln). Και αυτή είναι καλά οργανωμένη. Αντιστοίχως, 30 χιλιόμετρα βόρεια βρίσκεται η Ελληνική Κοινότητα του Ντούισμπουργκ (Griechische Gemeinde Duisburg, Paulusstr. 27, 47053 Duisburg). Όλες αυτές έχουν σταθερή διεύθυνση και είναι είναι ενεργές.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Γενικά στοιχεία

Η παρούσα τοποθεσία υποδοχής του κοινού βρίσκεται κοντά στον κεντρικό σταθμό του Ντίσελντορφ (Hauptbahnhoff).

Επίσημη ιστοσελίδα (Μάϊος 2020)

https://griechischegemeindeduesseldorf.blogspot.com

Ανεπίσημη σελίδα (facebook):
https://www.facebook.com/pg/griechischegemeindedus

Διεύθυνση

Griechische Gemeinde Düsseldorf
Bismarckstraße 85
40210 Düsseldorf
Germany / Deutschland

(Ενημέρωση: Μάϊος 2020)

 

Ώρες υποδοχής των πολιτών

Δευτέρα - Παρασκευή 9:00 - 12:00

Επικοινωνία

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΝΤΙΣΕΛΝΤΟΡΦ
Κύριο τηλ: +49 211 356646
Email:  [email protected]
Fax: 0211-356647

Page editing info

Last updated: 07-05-2020
by Sokratis Kourtsidis

Πληροφορίες

Email Επικοινωνίας

 

You need to login to contact with the Listing Owner. Click Here to log in.