Ντίσελντορφ GR

dus.gr  |  duesseldorf.gr

Ντίσελντορφ GR

Η πόλη του Ντίσελντορφ

Πληροφορίες και οδηγίες για τον Ελληνισμό του Ντίσελντορφ

Home 9 Home 9 Η πόλη του Ντίσελντορφ

by | 18 Feb 2019 | 0 comments

Ενημερώθηκε:

Dec 5, 2021 @ 01:26
© Σωκράτης Κουρτσίδης

Η πόλη του Ντίσελντορφ

Γενικά στοιχεία

Το Ντίσελντορφ (Düsseldorf) η πρωτεύουσα της βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας (Nordrhein-Westfalen) στην ομοσπονδιακή δημοκρατία της Γερμανίας.
Ο ελληνικός πληθυσμός είναι πάνω από 10.000 Έλληνες και Ελληνίδες με ισχυρή παρουσία στη ζωή και τα δρώμενα της πόλης.
Στην πόλη βρίσκονται και η ελληνική εκκλησία του Αγίου Ανδρέα, το γενικό προξενείο, ελληνικά σχολεία και πολλά άλλα.

Σύμφωνα με το Mercer Quality of Living Survey η πόλη είναι η έκτη καλύτερη παγκοσμίως ως προς την ποιότητα ζωής των κατοίκων της.

Επίσημες ιστοσελίδες

Επίσημη ιστοσελίδα του δήμου
https://www.duesseldorf.de

Κέντρα εξυπηρέτησης τουριστών
https://www.duesseldorf-tourismus.de/tourist-informationen/

Το οικόσημο της πόλης (Wappen)

Κέντρα Εξυπηρέτησης Τουριστών

Επίσημη ιστοσελίδα:
https://www.duesseldorf-tourismus.de/tourist-informationen/

Tourist-Information am Hauptbahnhof
(απέναντι από τον κεντρικό σταθμό)
Immermannstraße 65 b
Tel.: +49 (0)211/17 20 2-844
Ώρες υποδοχής κοινού
Δευτέρα-Παρασκευή: 9:00–18:00 Uhr
Σάββατο: 9:30–17:00 Uhr

Tourist-Information Altstadt
(στην παλιά πόλη)
Marktstraße / Ecke Rheinstraße
Tel.: +49 (0)211/17 20 2-840
Ώρες υποδοχής κοινού
Δευτέρα-Κυριακή: 10:00–18:00 Uhr

Χάρτης της πόλης

Κάντε κλικ για να μεταφερθείτε στο google maps.

Άλλες πηγές και σύνδεσμοι

Σελίδα της Wikipedia
https://de.wikipedia.org/wiki/D%C3%BCsseldorf

Η πόλη του Ντίσελντορφ

by | 18 Feb 2019 | 0 comments

Γενικά

Το Ντίσελντορφ (Düsseldorf) είναι μια γερμανική πόλη η οποία βρίσκεται στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας (Nordrhein-Westfalen). Η πόλη είναι πρωτεύουσα του κρατιδίου και της ομώνυμης περιφέρειας με το τοπικό κοινοβούλιο, όπως και αρκετές διοικητικές αρχές, εμπορικά και οικονομικά κέντρα να βρίσκονται εκεί.  Ο πληθυσμός είναι περίπου 580.000 κάτοικοι, εκ των οποίων πάνω από 12.000 είναι Έλληνες ομογενείς. Ο ποταμός Ρήνος περνάει μέσα από την πόλη συνδέοντάς την ναυτικά με άλλες μεγάλες πόλεις, όπως είναι η Κολωνία (Köln), το Ντούισμπουργκ (Duisburg), ακόμα και με το Άμστερνταμ και το Ρότερνταμ. 

Δημοτικά διαμερίσματα και συνοικίες

Η πόλη χωρίζεται σε 10 δημοτικά διαμερίσματα (Stadtberzike) και σε 50 συνοικίες (Stadtteile).

Stadtbezirk 1: Altstadt, Carlstadt, Derendorf, Golzheim, Pempelfort, Stadtmitte
Stadtbezirk 2: Düsseltal, Flingern-Nord, Flingern-Süd
Stadtbezirk 3: Bilk, Flehe, Friedrichstadt, Hafen, Hamm, Oberbilk, Unterbilk, Volmerswerth
Stadtbezirk 4: Heerdt, Lörick, Niederkassel, Oberkassel
Stadtbezirk 5: Angermund, Kaiserswerth, Kalkum, Lohausen, Stockum, Wittlaer
Stadtbezirk 6: Lichtenbroich, Mörsenbroich, Rath, Unterrath
Stadtbezirk 7: Gerresheim, Grafenberg, Hubbelrath, Knittkuhl, Ludenberg
Stadtbezirk 8: Eller, Lierenfeld, Unterbach, Vennhausen
Stadtbezirk 9: Benrath, Hassels, Himmelgeist, Holthausen, Itter, Reisholz, Urdenbach, Wersten
Stadtbezirk 10: Garath, Hellerhof

Περαιτέρω πληροφορίες μπορεί να βρει κάποιος στις αντίστοιχες επίσημες λίστες των δημοτικών διαμερισμάτων και των συνοικιών του δήμου: Liste der Stadtbezirke von Düsseldorf και Liste der Stadtteile von Düsseldorf.

Κλιματικές συνθήκες

Το κλίμα του Ντίσελντορφ επηρεάζεται έντονα από τα γεωγραφικά στοιχεία της κοιλάδας του Ρήνου και του σχεδόν επίπεδου τοπίου της περιοχής έως και τις όχθες της Ολλανδίας στη βόρεια θάλασσα. Έτσι, εν αντιθέσει με τη νότια Γερμανία, το κλίμα στην περιοχή χαρακτηρίζεται περισσότερο ως ωκεάνιο / ατλαντικό. Οι περισσότεροι χειμώνες είναι σχετικά ήπιοι, με λίγες χιονοπτώσεις και σχετικά μεγάλη υγρασία. Η θερμοκρασία σπάνια πέφτει κάτω από το μηδέν. Τα καλοκαίρια είναι σχετικώς ζεστά με μεγάλη υγρασία, μερικές φορές αποπνικτική, και σχετικά υψηλή βροχόπτωση. Τις περισσότερες μέρες του χρόνου ο ουρανός είναι πλήρως καλυμμένος από σύννεφα, γεγονός που καθιστά το Ντίσελντορφ με μέσο ετήσιο όρο τις 1550 ώρες μία από τις πόλεις με τη μικρότερη ηλιοφάνεια στη Γερμανία. Επίσης, εξαιτίας του επίπεδου εδαφικού ανάγλυφου της βόρειας Γερμανίας αποτελεί αρκετά συχνό φαινόμενο η εμφάνιση ακραίων κλιματικών φαινομένων, όπως είναι οι θυελλώδεις άνεμοι και ενίοτε ανεμοστρόβιλοι μικρής εμβέλειας.

Δημογραφικά στοιχεία

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα κρατικά στοιχεία του 2014 ο πληθυσμός του Ντίσελντορφ είναι λίγο μεγαλύτερος από 600.000 ανθρώπους. Οι σημαντικότερες μειονότητες που ζουν στην πόλη είναι η τουρκική (13.280), η ελληνική (10.075), η πολωνική (8.989), η ιταλική (7.289), η σερβική (6.733) και η γιαπωνέζικη (5.387). Λόγω της διπλής υπηκοότητας για τα ευρωπαϊκά κράτη, τυγχάνει ο πραγματικός αριθμός να είναι μεγαλύτερος για τους Έλληνες. Από την άλλη πλευρά, η πόλη έχει τον μεγαλύτερο αριθμό Γιαπωνέζων σε σχέση με κάθε άλλη γερμανική πόλη. 

Επίσης, στα τέλη του 2016 ήταν το 29,7 τοις εκατό του συνολικού πληθυσμού ρωμαιοκαθολικοί, το 17,7 τοις εκατό ευαγγελιστές, ενώ το 52,7 τοις εκατό άνηκε σε άλλες θρησκείες ή δήλωνε "χωρίς θρήσκευμα". Τέλος, η εβραϊκή κοινότητα είναι με περίπου 7.000 μέλη η τρίτη στη Γερμανία.

Ποιότητα ζωής

Σύμφωνα με το δημοφιλές Mercer Quality of Living Survey η πόλη του Ντίσελντορφ ήταν για το 2018 η έκτη καλύτερη πόλη παγκοσμίως ως προς την ποιότητα ζωής των κατοίκων της. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια είναι πάντα μέσα στην πρώτη δεκάδα, όπως και οι πόλεις του Μονάχου (München, τρίτη θέση) και της Φρανκφούρτης (Frankfurt, έβδομη θέση). Προς τέρψη της περιέργειας, την πρώτη θέση την καταλαμβάνει διαρκώς τα τελευταία χρόνια η πόλη της Βιένης (Αυστρία), ακολουθούμενη από τη Ζυρίχη (Ελβετία), το Μόναχο, το Auckland της Νέας Ζηλανδίας, το Βανκούβερ (Καναδάς), το Ντίσελντορφ, την Φρανκφούρτη, τη Γενεύη (Ελβετία), την Κοπεγχάγη και το Σίδνεϊ της Αυστραλίας. Η δικιά μας η Αθήνα έρχεται στην 86η θέση.

Συγκοινωνίες: Δίκτυα και υποδομές

Το Ντίσελντορφ διαθέτει ένα πυκνό δίκτυο αστικών συγκοινωνιών το οποίο περιλαμβάνει το σιδηροδρομικό δίκτυο (Bahn), τον υπεραστικό σιδηρόδρομο (S-Bahn), το αστικό μετρό (U-Bahn), τα τραμ και τα λεωφορεία.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο σχετικό λήμμα της παρούσας ιστοσελίδας:
Μετακίνηση και Συγκοινωνίες

Ο ελληνικός πληθυσμός στον ευρύτερο χώρο του Ντίσελντορφ

Αυτό το λήμμα καλύπτεται στην ενότητα Ελληνική Διασπορά.

Κέντρα εξυπηρέτησης τουριστών και επισκεπτών

Όσοι και όσες επισκέπτονται το Ντίσελντορφ για πρώτη φορά καλό είναι να επισκεφτούν σε πρώτη φάση κάποιο από τα δύο κέντρα πληροφόρησης της πόλης για τους τουρίστες και τους επισκέπτες. Το πρώτο βρίσκεται απέναντι από τον κεντρικό σταθμό των τρένων, ενώ το δεύτερο μέσα στην παλιά πόλη. Οι επισκέπτες μπορούν εκεί να αποκομίσουν χρήσιμες πληροφορίες για την πόλη, να προμηθευτούν δωρεάν χάρτες με τις τοποθεσίες των σημαντικότερων αξιοθέατων, να ρωτήσουν για ξενοδοχεία και μέρη διαμονής, να αγοράσουν εισιτήρια για τις συγκοινωνίες, τα μουσεία και άλλα μέρη, καθώς και να συνδεθούν δωρεάν στο Ίντερνετ κάνοντας χρήση την υπηρεσία του δωρεάν wifi του χώρου.

Cool Facts γύρω από το Ντίσελντορφ!

Ποιότητα ζωής

Σύμφωνα με το δημοφιλές Mercer Quality of Living Survey η πόλη του Ντίσελντορφ είναι τα τελευταία χρόνια μέσα στις 10 καλύτερες πόλεις παγκοσμίως ως προς την ποιότητα ζωής των κατοίκων της.

Η γενέτειρα της ηλεκτρονικής μουσικής

Οι Kraftwerk -που στα γερμανικά σημαίνει εργοστάσιο ηλεκτρικής ενέργειας- ιδρύθηκαν από τον Ralf Hutter και τον Florian Schneider στα μέσα της δεκαετίας του ’60 στο Ντίσελντορφ και θεωρούνται οι πατέρες τη ηλεκτρονικής μουσικής. Έκαναν το ντεμπούτο τους στη δισκογραφία το 1971 με το άλμπουμ «Kraftwerk 1» παίζοντας πρώτοι ηλεκτρονική μουσική και επηρεάζοντας στη συνέχεια καλλιτέχνες και συγκροτήματα, όπως είναι ο Ντέιβιντ Μπάουι, οι Depeche Mode, οι Human League, ο Africa Bambaata και πολλά μεγάλα ονόματα της μουσικής. Το πιο γνωστό τους κομμάτι είναι το das Model.

Το Ντίσελντορφ από ψηλά

Το Ντίσελντορφ το 1956

Die Landeshauptstadt NRWs gefilmt von einem Amateurfilmer aus Belgien. Ansichten vom Rheinufer, der Promenade, dem Schloßturm und Eindrücken von der Königsallee. Dusseldorf on the Rhine in early color footage. Anfragen: [email protected]

Βιντεοθήκη

Ενημερώστε μας!

Αν θέλετε να προσθέσουμε ή να ενημερώσουμε κάποια πληροφορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας με τους εξής τρόπους:

  1. Μέσω της φόρμας επικοινωνίας
  2. Μέσω email στο [email protected]
  3. Μέσω ενός σχολίου (comments)
4 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

You need to login to contact with the Listing Owner. Click Here to log in.