Ντίσελντορφ GR forum (φόρουμ συζητήσεων)

Στο φόρουμ του Ντίσελντορφ GR μπορείτε να διαβάσετε συζητήσεις, ερωτήματα, εμπειρίες και σχόλια για ποικίλα θέματα σχετικά με το Ντίσελντορφ. Μπορείτε, επίσης, να εγγραφείτε στο forum και να λάβετε και εσείς μέρος σε αυτό. Αν ένα topic / θέμα συζήτησης γίνει πολύ μεγάλο και αποκτήσει βάθος, τότε θα φροντίσουμε να το αναβαθμίσουμε σε ειδική κατηγορία συζήτησης.

Notifications
Clear all

Εμβόλιο για τον πνευμονιόκοκκο (pneumovax 23)


Sokratis Kourtsidis
Posts: 3
Admin
Topic starter
(@skourtsi)
Member
Joined: 4 years ago

Ήμουν σήμερα επίσκεψη στη γιατρό μου και, επειδή έχω άσθμα, μου πρότεινε να κάνω το εμβόλιο για τον πνευμονόκοκκο (ή αλλιώς στρεπτόκοκκος της πνευμονίας). Μου εξήγησε ότι αυτό το εμβόλιο δε θα με προφυλάξει από το να κολλήσω κορωνοϊό, ωστόσο στην περίπτωση που κολλήσω μπορεί να μειώσει σημαντικά την πιθανότητα να πάθω πνευμονία. Η τελευταία είναι και η κύρια αιτία θανάτου των ασθενών που ήταν αναπνευστικά διασωληνωμένοι στις εντατικές κλινικές. Επίσης, το εμβόλιο αυτό είναι υποχρεωτικό για τα νήπια μέχρι δύο χρονών και για τους ηλικιωμένους από 60 χρονών και πάνω.

Φυσικά, και συμφώνησα. Μου χορηγήθηκε το εμβόλιο pneumovax 23. Στο συγκεκριμένο υπήρξε μεγάλη έλλειψη τους τελευταίους μήνες, λόγω της προληπτικής του χορήγησης για τις επιπλοκές του κορωνοϊού και μέχρι πριν λίγες εβδομάδες ήταν δύσκολο να βρεθεί σε κάποιο ιατρείο. 

Συνιστώ σε όλους τους ανθρώπους που ανήκουν στις ευάλωτες από τον ιό ομάδες να επικοινωνήσουν με τον γιατρό τους και να ρωτήσουν αν υφίσταται λόγος για να το κάνουν. Στην περίπτωσή μου αυτό ήταν απαραίτητο. Αν, επίσης, έχετε κάποιον συγγενή ηλικιωμένο που δεν το έχει κάνει, καλό είναι να τον παροτρύνετε ή να τον βοηθήσετε να το κάνει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Πνευμονία

Γαληνός, pneumovax 23

Share:
Όροι Χρήσης Forum

Οι χρήστες του forum οφείλουν να τηρήσουν τα παρακάτω:

 1. Να εκφράζονται σαφώς, ευπρεπώς και ευανάγνωστα και να δίνουν περιγραφικούς τίτλους στα θέματα.
 2. Να χρησιμοποιούν όσο μπορούν περισσότερο την ελληνική γλώσσα.
 3. Να μην γράφουν σε greeklish. Μοναδική εξαίρεση αποτελεί η περίπτωση, όπου ο υπολογιστής τους έχει κλειδωμένες ρυθμίσεις πληκτρολογίου και δεν έχουν τα απαραίτητα δικαιώματα να προσθέσουν το ελληνικό πληκτρολόγιο. Σε αυτήν την περίπτωση, οφείλουν να το αναφέρουν στο post τους.
 4. Να παραμένουν εντός του θέματος του forum, των ενοτήτων και των θεμάτων.
 5. Να μην δημοσιεύουν το ίδιο θέμα πολλές φορές και να μην διατηρούν θέματα στην επιφάνεια με συνεχή δημοσίευση μηνυμάτων [bumping].
 6. Να μην χρησιμοποιούν ΚΕΦΑΛΑΙΑ γράμματα γιατί είναι δύσκολα στην ανάγνωση και γενικά στο γραπτό κείμενο είναι σαν κάποιος να φωνάζει δυνατά τις αντίστοιχες λέξεις.
 7. Δεν θα δημοσιεύουν διαφημιστικές ειδήσεις τρίτων και άσχετων με το αντικείμενο της διαδικτυακής κοινότητας.
 8. Δεν θα συγκεντρώνουν με αυτοματοποιημένες διαδικασίες πληροφορίες μελών από τη διαδικτυακής κοινότητας.
 9. Δεν θα εμπλακούν σε παράνομες διαφημιστικές διαδικασίες, όπως πυραμίδες κλπ.
 10. Δεν θα “ανεβάζουν” στη διαδικτυακή κοινότητα μολυσμένα αρχεία ή επιβλαβές λογισμικό.
 11. Δεν θα εισέρχονται στη διαδικτυακή κοινότητα με στοιχεία άλλων μελών.
 12. Δεν θα παρενοχλούν άλλα μέλη της διαδικτυακής κοινότητας.
 13. Οι δημοσιεύσεις πρέπει να έχουν σχέση με το αντικείμενο της διαδικτυακής κοινότητας και σε καμία περίπτωση δε θα αφορούν παράνομες πράξεις, πορνογραφία ή απειλητικές δηλώσεις.
 14. Δεν θα παροτρύνουν άλλους για να προβούν σε μία από τις ανωτέρω πράξεις.
 15. Δεν θα παρέχουν λανθασμένες πληροφορίες για την ταυτότητα τους κατά την εγγραφή τους.
 16. Δεν θα δημιουργούν λογαριασμούς με στοιχεία άλλου ατόμου.
 17. Δεν θα δημιουργούν περισσότερους από έναν λογαριασμούς.
 18. Αν ανασταλεί ή διαγραφεί λογαριασμός από το διαχειριστή δε θα δημιουργηθεί άλλος.
 19. Η διαδικτυακή κοινότητα θα χρησιμοποιείται από άτομα κάτω των 13 ετών με τη συγκατάθεση των κηδεμόνων τους.
 20. Δεν θα χρησιμοποιήσουν τη διαδικτυακή κοινότητα αν έχουν καταδικαστεί για σεξουαλικό αδίκημα.
 21. Δεν θα κοινοποιήσουν σε άλλους τον κωδικό πρόσβασης και δε θα δώσουν τα στοιχεία πρόσβασης σε άλλους.
 22. Δεν θα δηλώνουν ως όνομα χρήστη απρεπείς φράσεις.
 23. Δεν θα δημοσιεύεται περιεχόμενο, που έρχεται σε αντίθεση με τα δικαιώματα και τις ελευθερίες τρίτων.
 24. Κάθε περιεχόμενο που θεωρείται ότι δεν ακολουθεί τους όρους χρήσης της διαδικτυακής κοινότητας θα απομακρύνεται από τους διαχειριστές του συστήματος.
 25. Κάθε χρήστης έχει το δικαίωμα να αναφέρει περιεχόμενο στους διαχειριστές, χρησιμοποιώντας στη σχετική λειτουργία της διαδικτυακής κοινότητας.
 26. Κάθε χρήστης, του οποίου το περιεχόμενο αναφέρθηκε ως απρεπές και απομακρύνθηκε θα ειδοποιείται. Αν δε συνετιστεί τότε ο λογαριασμός θα διαγράφεται.
 27. Οι επιχειρήσεις – επαγγελματίες, στους οποίους οι χρήστες ανακοινώνουν προσωπικά δεδομένα είναι υποχρεωμένοι να ακολουθήσουν τις διατάξεις περί προσωπικού απορρήτου και να μην τα κοινοποιούν στη διαδικτυακή κοινότητα.
 28. Δεν θα αποστέλλονται μηνύματα σε άλλους χρήστες για διαφημιστικούς ή εμπορικούς σκοπούς εκτός κι αν αυτοί έχουν συμφωνήσει να δέχονται τέτοιου είδους μηνύματα.

Η παράβαση των παρόντων όρων επιφέρει τη λήψη μέτρων, περιλαμβανομένου του μόνιμου αποκλεισμού από το forum, κατά την κρίση των συντονιστών.

Πληροφορίες

Email Επικοινωνίας

 

You need to login to contact with the Listing Owner. Click Here to log in.