Ντίσελντορφ GR forum (φόρουμ συζητήσεων)

Στο φόρουμ του Ντίσελντορφ GR μπορείτε να διαβάσετε συζητήσεις, ερωτήματα, εμπειρίες και σχόλια για ποικίλα θέματα σχετικά με το Ντίσελντορφ. Μπορείτε, επίσης, να εγγραφείτε στο forum και να λάβετε και εσείς μέρος σε αυτό. Αν ένα topic / θέμα συζήτησης γίνει πολύ μεγάλο και αποκτήσει βάθος, τότε θα φροντίσουμε να το αναβαθμίσουμε σε ειδική κατηγορία συζήτησης.

Notifications
Clear all

[Sticky] Επιτραπέζια παιχνίδια στη Γερμανία: μια πονεμένη ιστορία...


Sokratis Kourtsidis
Posts: 3
Admin
Topic starter
(@skourtsi)
Member
Joined: 4 years ago

Ως γνωστόν εμείς οι νέοι Έλληνες μετανάστες και κυρίως οι νεώτερες γενιές κάποια στιγμή ασχοληθήκαμε με τα επιτραπέζια παιχνίδια στην Ελλάδα μέσα από τις εκεί παρέες μας ή πηγαίνοντας στα αντίστοιχα μαγαζιά στις πόλεις μας. Στη Θεσσαλονίκη θυμάμαι το Harry's Spot που ήταν το πρώτο τέτοιο μαγαζί. Από Αθήνα δεν ξέρω για να πω. Αλλά και πέρα από τα κλασσικά παιχνίδια, υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι στην Ελλάδα που παίζουν και πιο ψαγμένα παιχνίδια, όπως είναι το Twilight Imperium και πολλά άλλα. 

Μέχρι στιγμής βλέπω ότι εδώ στο Ντίσελντορφ και γενικά στη Γερμανία λείπουν τέτοια μαγαζιά που να είναι προσανατολισμένα στο επιτραπέζιο παιχνίδι. Τώρα που το σκέφτομαι, ούτε καν τάβλι δεν βλέπω να παίζει ο κόσμος. Παρ' όλα αυτά, πιστεύω ότι ο νέος κόσμος εδώ στο Ντίσελντορφ θα ήθελε σίγουρα να υπάρχουν μαγαζιά με παιχνίδια, όπου θα μπορούσε να πάει εκεί το απογευματάκι μετά τη δουλειά του, να συναντηθεί με την παρέα του και να παίξουν. Και πέρα από τα μαγαζιά, για τα παιχνίδια που παίζονται στο σπίτι είναι λίγο δύσκολο να βρεις παρέα για να παίξεις. Δεν υπάρχουν αντίστοιχες λέσχες φίλων κάπου στην πόλη ή στο διαδίκτυο για να κανονίσεις κατάσταση ή να σχολιάσεις και να συζητήσεις. 

Η Ελλάδα που αφήσαμε πίσω μας δεν ήταν μόνο ο ήλιος και οι παρέες μας. Ήταν και η νοοτροπία μας να αφηνόμαστε λιγάκι και να αφιερώνουμε τον ελεύθερό μας χρόνο στο παιχνίδι. Ήταν η οικεία μας αλάνα για να μπορούμε να παίζουμε πού και πού. Και ένα μέρος από το κενό που νοιώθουμε όταν σκεφτόμαστε την Ελλάδα είναι και αυτό. Δεν έχουμε μέρος για να παίξουμε, δεν έχουμε παρέα για να παίξουμε. Έστω τάβλι καθώς πίνουμε το φραπεδάκι μας.

Εσάς, ποια είναι η γνώμη σας; Σας λείπει καθόλου το κλίμα και η φάση των επιτραπέζιων παιχνιδιών που υπάρχει στην Ελλάδα; Ποια παιχνίδια παίζατε περισσότερο στην Ελλάδα; Γνωρίζετε κάποιο μαγαζί στην περιοχή μας που να έχει επιτραπέζια παιχνίδια;

Share:
Όροι Χρήσης Forum

Οι χρήστες του forum οφείλουν να τηρήσουν τα παρακάτω:

 1. Να εκφράζονται σαφώς, ευπρεπώς και ευανάγνωστα και να δίνουν περιγραφικούς τίτλους στα θέματα.
 2. Να χρησιμοποιούν όσο μπορούν περισσότερο την ελληνική γλώσσα.
 3. Να μην γράφουν σε greeklish. Μοναδική εξαίρεση αποτελεί η περίπτωση, όπου ο υπολογιστής τους έχει κλειδωμένες ρυθμίσεις πληκτρολογίου και δεν έχουν τα απαραίτητα δικαιώματα να προσθέσουν το ελληνικό πληκτρολόγιο. Σε αυτήν την περίπτωση, οφείλουν να το αναφέρουν στο post τους.
 4. Να παραμένουν εντός του θέματος του forum, των ενοτήτων και των θεμάτων.
 5. Να μην δημοσιεύουν το ίδιο θέμα πολλές φορές και να μην διατηρούν θέματα στην επιφάνεια με συνεχή δημοσίευση μηνυμάτων [bumping].
 6. Να μην χρησιμοποιούν ΚΕΦΑΛΑΙΑ γράμματα γιατί είναι δύσκολα στην ανάγνωση και γενικά στο γραπτό κείμενο είναι σαν κάποιος να φωνάζει δυνατά τις αντίστοιχες λέξεις.
 7. Δεν θα δημοσιεύουν διαφημιστικές ειδήσεις τρίτων και άσχετων με το αντικείμενο της διαδικτυακής κοινότητας.
 8. Δεν θα συγκεντρώνουν με αυτοματοποιημένες διαδικασίες πληροφορίες μελών από τη διαδικτυακής κοινότητας.
 9. Δεν θα εμπλακούν σε παράνομες διαφημιστικές διαδικασίες, όπως πυραμίδες κλπ.
 10. Δεν θα “ανεβάζουν” στη διαδικτυακή κοινότητα μολυσμένα αρχεία ή επιβλαβές λογισμικό.
 11. Δεν θα εισέρχονται στη διαδικτυακή κοινότητα με στοιχεία άλλων μελών.
 12. Δεν θα παρενοχλούν άλλα μέλη της διαδικτυακής κοινότητας.
 13. Οι δημοσιεύσεις πρέπει να έχουν σχέση με το αντικείμενο της διαδικτυακής κοινότητας και σε καμία περίπτωση δε θα αφορούν παράνομες πράξεις, πορνογραφία ή απειλητικές δηλώσεις.
 14. Δεν θα παροτρύνουν άλλους για να προβούν σε μία από τις ανωτέρω πράξεις.
 15. Δεν θα παρέχουν λανθασμένες πληροφορίες για την ταυτότητα τους κατά την εγγραφή τους.
 16. Δεν θα δημιουργούν λογαριασμούς με στοιχεία άλλου ατόμου.
 17. Δεν θα δημιουργούν περισσότερους από έναν λογαριασμούς.
 18. Αν ανασταλεί ή διαγραφεί λογαριασμός από το διαχειριστή δε θα δημιουργηθεί άλλος.
 19. Η διαδικτυακή κοινότητα θα χρησιμοποιείται από άτομα κάτω των 13 ετών με τη συγκατάθεση των κηδεμόνων τους.
 20. Δεν θα χρησιμοποιήσουν τη διαδικτυακή κοινότητα αν έχουν καταδικαστεί για σεξουαλικό αδίκημα.
 21. Δεν θα κοινοποιήσουν σε άλλους τον κωδικό πρόσβασης και δε θα δώσουν τα στοιχεία πρόσβασης σε άλλους.
 22. Δεν θα δηλώνουν ως όνομα χρήστη απρεπείς φράσεις.
 23. Δεν θα δημοσιεύεται περιεχόμενο, που έρχεται σε αντίθεση με τα δικαιώματα και τις ελευθερίες τρίτων.
 24. Κάθε περιεχόμενο που θεωρείται ότι δεν ακολουθεί τους όρους χρήσης της διαδικτυακής κοινότητας θα απομακρύνεται από τους διαχειριστές του συστήματος.
 25. Κάθε χρήστης έχει το δικαίωμα να αναφέρει περιεχόμενο στους διαχειριστές, χρησιμοποιώντας στη σχετική λειτουργία της διαδικτυακής κοινότητας.
 26. Κάθε χρήστης, του οποίου το περιεχόμενο αναφέρθηκε ως απρεπές και απομακρύνθηκε θα ειδοποιείται. Αν δε συνετιστεί τότε ο λογαριασμός θα διαγράφεται.
 27. Οι επιχειρήσεις – επαγγελματίες, στους οποίους οι χρήστες ανακοινώνουν προσωπικά δεδομένα είναι υποχρεωμένοι να ακολουθήσουν τις διατάξεις περί προσωπικού απορρήτου και να μην τα κοινοποιούν στη διαδικτυακή κοινότητα.
 28. Δεν θα αποστέλλονται μηνύματα σε άλλους χρήστες για διαφημιστικούς ή εμπορικούς σκοπούς εκτός κι αν αυτοί έχουν συμφωνήσει να δέχονται τέτοιου είδους μηνύματα.

Η παράβαση των παρόντων όρων επιφέρει τη λήψη μέτρων, περιλαμβανομένου του μόνιμου αποκλεισμού από το forum, κατά την κρίση των συντονιστών.

Πληροφορίες

Email Επικοινωνίας

 

You need to login to contact with the Listing Owner. Click Here to log in.